Научноистраживачке и иновационе организације и ове године могу да учествују на Сајму технике под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Пријаве за учешће на 61. Сајму технике трају до 24. априла у подне, а право учешћа имају научноистраживачке и иновационе организације које Министарство финансира. Пријављивање је сасвим једноставно – попуњавањем електронског обрасца.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа се одржава од 1937. године и, како организатори наводе, значајан је посредник на тржишту, што може бити драгоцено за домаће истраживачке и иновационе пројекте. Под слоганом „Темпо будућности“, овогодишња манифестација се одржава од 15. до 19. маја на Београдском сајму.

Кључни циљ овогодишњег учешћа Министарства на Сајму технике је представљање институција које је кроз пројекте технолошког развоја, основних и интердисциплинарних истраживања Министарство финансирало у претходном пројектном циклусу.

Министарство, као и ранијих година, за изабране излагаче обезбеђује основне услове за учешће на Сајму, што подразумева штанд одговарајуће квадратуре са основном опремом. Током Сајма, Министарство ће организовати различите догађаје, промоције и презентације.

Е-маил sajamtehnike@cpn.rs је адреса на коју заинтересоване организације могу да упуте сва додатна питања.