Ни петак, 26. октобар, није без адута кад су у питању панели и промоције у оквиру Сајма информисања, комуникација и маркетинга Медиа Маркет. Чак и без програма које учесници имају на властитим штандовима, а много их је и веома су атрактивни, овај „централни“ изгледа изузетно богато и садржајно.

Тако је већ за 12 часова планиран панел Медији и мигранти“, посвећен једној од најактуелнијих тема данашњице. Организатор је Медијски истраживачки центар из Ниша, а панелисти су: Јелена Ђукић Пејић, новинарка МИЦ-а и модераторка панела, Гордана Бјелетић, новинарка ТВ Н1, која активно прати положај миграната у Србији, а учествоваће и представник Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и мигрант или мигранткиња.

Од 13 часова на програму је панел Тинејџери, ми смо ваш глас“. „Youth Vibes“ је редакција састављена искључиво од тинејџера, а бави се актуелним, оригиналним, младалачким темама „без длаке на језику“. Говориће: Јована Јовић, тимлидер редакције, Вања Јоксимовић, уредница, Клаус Дахман, представник DWA, и Снежана Милошевић, генерална секретарка ПУ „Локал прес“.

Термин од 16 часова резервисан је за „Медије у аграру Србије“. Биће говора о улози јавних гласила у афирмацији српске пољопривреде и унапређењу домаћег агробизниса, о медијској афирмацији домаће пољопривреде као друштвено-одговорној активности итд. Говорници су: Маријана Вукашиновић – шеф службе за управљање мултимедијалним садржајима Телекома Србија, Јасмина Никитовић Стојичић – уредник емисије Знање имање, Дејан Јовановић – власник и главни и одговорни уредник портала АГРОмедиа, Весна Гајић – главни и одговорни уредник пољопривредног магазина Пољоиндустрија. Модератор је Душан Катић – дневни уредник редакције „Агро ТВ“.

Већ у 17 часова на програму је промоција новог CDАмире Медуњанин Ascending. Ова велика уметница обележава 15 година успешне музичке каријере, а јубилеј прославља објављивањем студијског албума у издању JugotonCroatia Recordsa. Ради се о ретроспективи њеног целокупног музичког опуса.

На крају, у 18 часова, на тему „Прогнани а слободни: Нова солидарност – солидарност за све“ говориће гости дневног листа Данас: Живко Грозданић – Гера, Предраг Кораксић Коракс, Душан Петричић, Недим Сејдиновић, Александар Јовановић Ћута, Гојко Божовић, Јанко Баљак, Владан Славковић, Александар Јанков, Душан Кнежевић, Жељко Бодрожић, Вера Јовановић, Бранислав Грубачки Гута.