Винарија “Иниеста” у Шпанији је позната по производњи белих, црвених и нектар вина, која љубитеље привлаче изузетним укусом, приступачним ценама и ВИП етикетама – са потписом Андреса Иниесте.
Винарија „Иниеста“ и ове године се представила београдској публици на Сајму вина. Посетиоци су имали прилику да дегустирају производе винарије чији је власник легендарни фудбалер Барселоне и шпанске репрезентације. Породични бизнис у узгајању грожђа и прављењу вина већ има дугу традицију, а велике плантаже винове лозе сада се налазе у месту „Fuenteabilla“, у провинцији „Albacete“, али и у другим шпанским регионима. Од најбољих сорти грожђа праве се висококвалитетна вина, која се у последње време све интензивније пласирају на тржиште Кине, нешто мање Русије, а и источна Европа је један од зацртаних циљева.
Посетиоци Сајма уживали су у дегустацији вина произведених од аутохтоних сорти грожђа – „macabeo„, „bobal„, „graciano“ и „tempranillo„, као и од интернационалних сорти „sauvignon blanc„, „chardonnay“ и „petit verdot„. Поред потписа на винима, у Србију је стигао још један потпис Андреса Иниесте – Николи Вуковићу, организатору Сајма вина, сомелијеру а некада и фудбалеру, један од најбољих светских фудбалера послао је и свој потписан дрес. Уз спортски и вински поздрав.