Избор за „Мис ДДОР БГ Кар Шоу 08 и 16. Мотопешн“ део је једне од најдуговечнијих традиција својствених оваквој врсти манифестација на глобалном нивоу па и нашој ауто-мото сајамској индустрији.

Циљ је организатора да оваквим хепенинзима, поред утиска о изложеном возилу, мотивишу и анимирају додатно искуство посетилаца, а сам догађај укључује утисак о визуелном идентитету хостеса које раде на сајму, шарму, сугестивности, способности комуникације са посетиоцима и ефектности презентације модела аутомобила или мотоцикла.

Да у забавној и опуштајућој атмосфери изаберу девојке са, пре свега, изразитим персоналитијем овог пута била је одговорна председница жирија глумица Ивана Дудић, у пратњи двојице чланова жирија, глумаца Стевана Пиалеа и Младена Совиља.

Тај жири је, међу више од 60 пријављених кандидаткиња, направио ужи избор од 10 девојака, да би, на опште одобравање присутних у хали 1 Београдског сајма, а често и уз громогласну подршку аутомобилских сирена, биле проглашене и три првопласиране.

А победница овогодишњег такмичења за „Мис ДДОР БГ Кар Шоу и Мотопешн“ постала је Ива Глишовић, која красила штанд Пежоа.

Прва пратиља је Тијана Мега, запажена на штанду Пежоа, а друга пратиља је Миња Ђелкапић, са штанда Шкоде.

Девојке су пригодно награђене, а мушки посетиоци су, такође по традицији, остали у убеђењу да је овај шармантан догађај завршен пребрзо.