Због организовања и промоције „Зелене зоне“ – зоне посвећене искључиво еколошким возилима, MOTOGRINI GRUPPO доделила је захвалницу Београдском сајму и Међународном сајму мотоцикала.

Додељујући повељу Зорану Лупшићу, шефу пројекта Сајма аутомобила, Света Симић је рекао да је Мотогрини још 2015. године на Сајму изложио електрична возила због чега су од Сајма добили „Специјално признање“:

– Наша Компанија је и данас добила награду за допринос заштити животне средине, али смо те 2015. године више „осећали“ да је та „Специјална награда“ само наша. Били смо пионири у понуди електричних возила на тржишту Србије, али и сигурни да ће доћи овај дан када ће возила на електрични погон бити шире распрострањена. Желимо да се захвалимо Београдском сајму и Међународном сајму мотоцикала на „Зеленој зони“, јер је то начин да се скрене пажња на нешто што је наша будућност. Сви посетиоци Сајма имају прилику да на „зеленом полигону“ направе тест вожње скутерима, бициклима и тротинетима на електрични погон, а полигон је значајан јер се на њему организују и тренинзи безбедне вожње, рекао је Света Симић, водећи партнер у Могеринију.

На додели ове захвалнице речено је и да је, поред бриге о загађењу животне средине, један од важних параметара за вожњу електричних возила и економичност. Света Симић је рекао и да је субвенција „чаробна реч“ када се жели развој и имплементација неке новине. Субвенција се очекује од државе, а као позитиван пример навео је Хрватску, која са хиљаду евра субвенционише куповину електричних мотоцикала, док субвенција за аутомобиле износи 9.500 евра.