Асоцијација за помоћ женама и њиховим породицама угроженим ХИВ вирусом – Жена плус, хуманитарна и непрофитна организација, и ове године своју активност промовише на Сајму медицине и стоматологије.

На свом штанду, заједно са Омладином ЈАЗАС-а и Уметничким друштвом ЈеНеЈарт, Асоцијација представља пројекат „Мостови пријатељстава“ и дели бесплатне кондоме и едукативни материјали за посетиоце.

Пошто је циљ Асоцијације да се женама које живе са ХИВ-ом и члановима њихових породица побољша квалитет живота, промотивне активности и наступи на оваквим дешавањима су веома важни. Према речима Дубравке Малохоџић, директорке Асоцијације, Сајам медицине и стоматологије је већ годинама место на коме Зена плус има одличну промоцију, место са кога се јасно поручује да ХИВ није баук и да се са њим може живети. Полако се „излази из чауре“ и смањује се дискриминација особа са ХИВ-ом.

За овако успешан наступ, објашњава Дубравка Малохоџић, веома су заслужни организатори Медидента, који се сваке године потруде да Жена плус има леп штанд на прометном месту, тако да људи свраћају, узимају промотивни материјал и упознају се са оним што је Асоцијацији битно – заједнички живот са зараженима је и могућ и пожељан. Посебно треба нагласити да се организација, пре свега, бави женама и децом са овим проблемом.