Домаћин Графиме 2022. ИГЕПА ГРОУП водећи је специјализовани европски дистрибутер папира са преко 50.000 клијената у 25 земаља широм света, на преко 75 локација.

Са 3.500 запослених и прометом од преко 1,8 милиона тона папира, групација остварује укупни годишњи промет од преко две милијарде евра. Мрежа пословних партнера укључује све значајне произвођаче и кориснике папира, медија и машина за визуелну комуникацију.

Године 2007, ступањем домаће фирме Cartacell под окриље Igepa Group, основана је Igepa Cartacell d.o.o., која је у кратком периоду успела да се позиционира у сам врх домаћих увозника и трговаца папиром. Поред канцеларије у Београду, компанија има и канцеларију и магацин у Новом Саду, а сваки купац је сигуран да ће поред гарантованог квалитета Игепиних брендова добити и најбоље услове, почев од цене па до испоруке на жељену адресу.

Компанију Igepa Cartacell одликује широк дијапазон производа, као што су графички и амбалажни папири и картони, материјали за визуалну комуникацију и оглашавање, али и машине за дигиталну штампу великих формата.

У компанијском Paper & Print портфолију, који подразумева цео асортиман производа намењен за штампану комуникацију, посебно за штампарије, издаваче и агенције, налазе се премазани, непремазани и самолепљиви папири, папири за дигиталну ласерску штампу, НЦР – самокопирајући папири, волуминозни непремазани папири, дизајн папири и коверте, полуфини папири, лепенка, картони…

У Viscom асортиману, који задовољава све потребе клијената у секторима визуелне комуникације, као што су рекламна технологија и хардвер за оглашиваче, продавнице или штандове, налазе се различити материјали (фолије за принт, папири, плочасти материјали, филмови, фолије за car wrapping, текстили, дисплеј системи, ламинације…), машине (принтери, катери, ласери и граверице), боје, половне машине…

У делу Office & Packaging продајног асортимана предњачи фотокопирни канцеларијски папир водећих светских произвођача.

КАД ПОЧНЕ „ИГЕПА“ И ЗАВРШИ

На Графими 2022. домаћин манифестације компанија Igepa Cartacell излаже неколико графичких хардверских адута без којих је сваки посао у вези са рекламним технологијама и хардвером готово незамислив.

HANDTOP 3200UV

Handtop HT3200UV је врста хибридног УВ штампача високе брзине и високе прецизности, специјално дизајнираног за мала и средња предузец́а за прераду како би испунио њихове мултифункционалне захтеве.

Опремљен Ricoh GEN5/Kiocera KJ4A пиезоелектричним главама за штампање у сивим скалама, штампач HT3200UV HR8 може штампати великом брзином и са високом прецизношц́у у 4-8 боја од 1200*1200 ТПИ. Брзина штампања нацрта до 100 м2/х, уравнотежила је потребе брзине и квалитета излаза. Поред тога, опциони режим белог мастила и режим лакирања такође осветљавају вишенаменску функцију HT3200UV.

ROLAND LEC2-640

Направљени да производе јединствене отиске са додатним стилом и ефектом, штампачи/резачи серије VersaUV LEC2 на другом су нивоу квалитета машине. Све-у-једном машине за штампање, сечење и утискивање дизајниране су за добављаче знакова и графике који желе да производе врхунске производе за своје клијенте.

Врхунски квалитет обезбеђен је прецизним постављањем тачака, напредном технологијом главе и новим опцијама наранџастог и црвеног ECO-UV (EUV5) мастила, што нуди највиши квалитет отиска са ултраживим резултатима боја и прецизним подударањем боја бренда.

Специјални ефекти истичу детаље, појачавају осећај текстуре и креирају симулирано утискивање са видљивим и опипљивим нагласком.

Интегрисано сечење омогућује да се направе примерни прототипови у једној операцији и прецизно исеку сложене налепнице и етикете.

PROMAC CB03II-2516

CB03II серија је интелигентно решење за флетбед сечење за индустрију реклама и амбалаже. Флетбед машина серије CB03II применљива је на дигиталне фотографије, идентификационе знакове, реквизите, полице за излагање, сечење у посебном облику итд. Материјали за сечење укључују све врсте валовитог папира, сивог картона, КТ плоче, ПВЦ експанзионе плоче, саће за мед плоча, лагани тобоган, ПП гуме, налепнице за аутомобиле, тканине за заставу, ЕПЕ пену…

ROLAND LEF2-200

Са оптимизованом лакоћом и ефикасношћу, овај уређај може да штампа директно на производе, поклоне, керамику и безброј других популарних производа. У могућности је да „изведе“ јединствене, пожељне и високопрофитабилне прилагођене артикле помоц́у VersaUV LEF2-200 равног УВ штампача, који нуди бриљантне резултате у боји, реалистичне текстуре и елегантне ефекте рељефа.

PROMAC LST03

Оригинални дизајн, интегрисан са алатом за сечење, алатом за наборање, оловком за цртање и CCD системом регистрације – Promac LST03 серија дигитално исеца етикете било ког облика, преклопне картоне било које структуре директно из оригиналног дизајна. Ова машина дизајнирана је за краткорочну производњу на захтев. LST03 серија је високоаутоматизована функцијом препознавања QR кода за аутоматско преузимање датотеке за сечење. У зависности од сложености облика, потребно је само 15-70 секунди да се заврши А3-Б2 лист.

Навигатор без премца

У вези са својим сектором Office & Packaging продајног асортимана, у којем предњачи фотокопирни канцеларијски папир водећих светских произвођача, Igepa Cartacell с поносом истиче да је ексклузивни регионални дистрибутер португалске компаније „Навигатор“, једног од водећих играча на међународном тржишту целулозе и папира (интегрисани произвођач шума, чији су крајњи производи целулоза, папир, тоалет папир и биоенергија).

Канцеларијски папир овог произвођача знатно ређе се заглављује, што значи нижу цену по одштампаном документу; пружа одличан квалитет штампе на инкdžету захваљујући паметнијем упијању мастила; апсолутно је искористив за све штампаче и копир машине и за све врсте документа; одликује се екстраглатком површином, чиме се продужава животни век канцеларијске опреме уз смањење потрошње тонера; примењена је „УХД Формула“, специјална површинска обрада која одржава пигмент боје близу површине обезбеђујући живу и високу дефиницију контраста и брзо сушење, па отисци ултра високе резолуције на инкџету изгледају стварније; „Навигатор“ је у просеку за 1/3 глаткији од већине канцеларијских папира, што значи и мању потрошњу тонера/мастила и смањену абразивност, а то резултира мањим оштећењем штампача и дужим животним веком канцеларијске опреме.