Међународни салон аутомобила, најрепрезентативнији и најстарији регионални догађај у аутомобилској индустрији, одржава се на Београдском сајму од 24. марта до 2. априла 2017. године.
Готово целокупан расположиви изложбени простор Београдског сајма биће премали да прихвати преко 400 најављених излагача, произвођача, увозника, представника или дистрибутера свих аутомобилских брендова, из тридесетак земаља света, који послују на нашем тржишту.
Под слоганом „Године пролазе страст не престаје“, посетиоцима ће бити представљена комплетна понуда свих видова друмског саобраћаја, аутомбилске и пратеће индустрије, лаких доставних возила и гаражно-сервисне опреме, најразноврснија могућа палета перформанси, дизајнерских и техничко-технолошких иновативних решења, али и понуда банака, лизинг компанија и осигуравајућих друштава, који ће потенцијалним купцима помоћи у избору и куповини новог возила.
Поред премиум ексклузива и нових модела, које посетиоци ишчекују с највећим нестрпљењем, и овог пута ће почасно место припасти моделима са алтернативним погонским решењима и примењеним најновијим технологијама. Тако су, на пример, уз акценат на изузетном напретку у сектору електричних мотора, из БМW-а најавили представљање чак два своја таква модела, „и3“ и „и8“.
Већ по традицији, најексклузивнији део овог светског аутомобилског хепенинга из календара „OICA“ припада премијерама, поготово онима из премиум сегмента. С обзиром на то да се непосредно пред почетак Београдског салона аутомобила завршава онај легендарни Женевски, те да се и прве светске постпремијере очекују управо на Београдском сајму, сва могућа изненађења су више него – очекивана. У таквом светлу, великим сајамским излагачима ће се, поред осталих, ове године први пут прикључити и нови увозник – компанија „Britiš motors“, са престижним „Јагуаровим“ и „Ренџ роверовим“ програмом.
Стратешки партнери Београдског сајма у реализацији овог пројекта су Удружење произвођача друмских возила Србије, Српска асоцијација увозника возила и делова и генерални спонзор Компанија ДДОР, који улажу изузетне напоре да љубитељи аутомобила и овог пролећа буду сведоци још једног чудесног сајамског догађаја.
Међународни сајам мотоцикала, делова и опреме „Motopassion“, ове године се одржава 11. пут, у истом термину са Салоном аутомобила. Поред најбогатије понуде мотоцикала са свих светских меридијана, укључујући бројне премијере и нове моделе, квадове односно АТВ возила, скутере и опрему за возила и возаче, посетиоцима ће понудити и својеврстан ексклузивни бонус – знатно шири избор произвођача бицикала и неупоредиво већи и издвојен изложбени простор (хале 7, 8 и 9), који одговара повећаном интересовању и излагача и посетилаца.
Да би сајамски угођај био потпун, посетиоце али и онај стручнији део гостију и јавности очекује и изузетно широк спектар додатних информативних, едукативно-образовних, забавних, такмичарских и наградних садржаја. Избор „аутомобила године“ у различитим категоријама, „еко аутомобила„, „избор за мисс„, „Фамилy даy“ и друге манифестације само су део традиционално веома посећених сајамских дешавања и задовољстава.