Димитри С. Керкентес, генерални секретар Међународног бироа за изложбе (Bureau International des Expositions – BIE), у пратњи Душана Боровчанина, директора EXPO 2027 d.o.o., и сарадника посетио је 23. маја 2024. Београдски сајам.

У име домаћина, директорка Београдског сајма Данка Селић и државни секретар у Министарству науке, технолошког развоја и иновација Вукашин Гроздић провели су госте кроз хале у којима се одржава 66. Међународни сајам технике и техничких достигнућа.

Гости су се посебно интересовали за изложбену поставку Владе Републике Србије и надлежних министарстава, уверивши се у домете науке, технолошког развоја и иновација у веома успешном и комплексном систему образовних, научно-истраживачких и иновационих институција под окриљем или са подршком Владе Србије.

Као активан учесник у пројекту EXPO 2027 Београдски сајам и његове манифестације и овом приликом су дале свој допринос глобалном успеху и значењу ове специјализоване изложбе која је, под геслом „Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све“, однела победу над конкурентима из Малаге (Шпанија), Блумингтона (Минесота, САД), Пукета (Тајланд) и Сан Карлос де Барилочеа (Аргентина).