Београдски сајам је, током 62. Међународног београдског сајма књига, посетио професор Стивен Е. Мајер, декан америчког Универзитета Daniel Morgan Graduate School из Вашингтона.

Američki profesor Steven E. Meyer posetio Sajam
Професор студија националне безбедности Стивен Е. Мајер, декан и председавајући „Програма националне сигурности“, иако је чест гост српске престонице, до сада није имао прилику да посети Београдски сајам. У разговору са менаџментом, похвалио је резултате које Сајам постиже и исказао спремност да позове неколико познатих америчких компанија да посете Сајам и учествују на некој од бројних манифестација.

Поред тога, професор Мајер рекао је и да је заинтересован да заједно са Београдским сајмом организује различите занимљиве и едукативне специјализоване конференције.

Гост је у пратњи домаћина обишао 62. Међународни београдски сајам књига. Изразио је дивљење због начина организовања једне овако велелепне манифестације – по величини, броју излагача и посетилаца, а истакао је и да по квалитету организације Сајам књига може да стане „раме уз раме“ са највећим светским сајмовима ове врсте.