Медовачу, јединствену ракију на нашем тржишту, направљену од меда али „љуту као змија“, производи Дестилерија Новићевић, која се налази у Великој Плани. Творац ракије је Невена Новићевић, инжењер прехрамбене технологије.
Поступак производње ове ракије разликује се од прављења осталих ракија. Највећи проблем је изазивање ферментације меда, то јест добијање алкохола из меда. Период ферментације траје 20 дана, након чега се обавља дестилација у казану. Ракија треба да одлежи две године у јасеновом бурету, које чува карактеристичну арому и најплеменитије особине меда, а ракији даје врхунски квалитет. Златно-жута боја потиче од јасеновог бурета, а медна арома и укус прополиса – од меда.
Сама производња је скупа пошто се за литар ракије потроши 1,5 килограм меда најбољег квалитета, али врхунске ракије не могу да буду јефтине.
Медовача се прави у малим серијама и пружа незабораван ужитак.