Компанија Е-Скутери на 12. МОТОПАССИОН-у први пут у Европи представља два модела „паметних“ електричних скутера светског произвођача NIU.

На највећој мото изложби у овој години у региону дебитују модели NIU U1 Pro и NIU N1 Cargo, али на штанду у хали 7 посетиоци могу да виде и моделе N1S, M1 Sport и M1 Pro.

За куповину електричних скутера из серија N и M, увозник, продавац и сервисер – компанија Е-Скутери, током манифестације одобрава 10 одсто попуста, а сви заинтересовани посетиоци имају могућност да на полигону испред хале на кратко испробају ова занимљива еколошка возила.

Заједничке карактеристике свих NIU мотоцикала су вожња без емисије штетних гасова и изузетно економична употреба, са дословно занемарљивим трошковима за допуњавање батерија. Потпуно напуњене Панасониц батерије капацитета 21 Ah, које раде под напоном од 48 V, допуштају аутономију од 80 километара, а за поновно пуњење до пуног капацитета потребно је седам сати.

Међу бројним предностима увозник истиче драстично скраћивање времена за превоз с једне на другу тачку, поготово у градском шпицу – према стручној студији, када би један од 10 возача аутомобила прешао на скутер, време путовања могло би да буде краће 63 одсто, а ако би четвртина возача своје аутомобиле заменила скутером – достигла би се потпуна елиминација застоја у саобраћају.

Власници скутера немају ни проблем градског паркирања, а „паметни“ електрични скутери омогућавају безбрижност и у случају крађе – захваљујући технологији праћења локације возила уз помоћ мобилне апликације, као и сигурносног аларм система.