Стални посетиоци, гости и партнери сајмова аутомобила и мотоцикала знају да ове манифестације по правилу прати богат пратећи и стручни програм.

Издвајамо програм Националне возачке академије НАВАК, која свакодневно, од 10 до 17 часова, у Атријуму између хала 2 и 3, изводи вежбе симулација критичних ситуација у саобраћају и демонстрацију значаја АБС уређаја и вежби кочења са избегавањем препреке, са и без АБС-а на клизавој подлози.

У петак, од 10 д0 16 часова, у сајамској агенди је конференција PUMA ECO CAR CONFERENCE 2022-PCC 2022са панелима: 1) Водоник, ЦНГ, ЛНГ потенцијали снабдевања и употребе, 2) Електро возила, 3) Инфраструктура за електична возила. Тематски оквир су перспективе и изазови у ауто-индустрији до 2030. године. Организатори су Центар за електрична и хибридна возила – ЦЕХВ, Машински факултет Универзитета у Београду, Српска асоцијација увозника возила и делова, СтудЕНТЕР, Journal of Applied Engineering Science – JAES, Project Land, Факултет техничких наука Нови Сад, Привредна комора Србије, суорганизатор је Београдски сајам. Конференција се одржава у Свечаној сали Управне зграде Београдског сајма.

У петак, у истој сали, у 16 часова следи Презентација литијум-јонске батерије, у организацији компаније ТАБ БАТЕРИЈЕ д.о.о, Београд.

Финале „петка 13“ је у 18 х, за када је најављен традиционални избор за „Мис Сајма аутомобила и Motopassiona“ у хали 1.

У суботу, 14. маја, такође у Свечаној сали управне зграде, у 16 часова, Аутомобилски форум, удружење аутомобилских новинара и других стручњака у области аутомобилизма, прогласиће „најбоље у аутоиндустрији“.

Добро дошли.