Total Future Gaming Belgrade
16. BELGRADE FUTURE GAMING

Попут великих гаминг сајмова који се одржавају у Лас Вегасу или Лондону, и Београдски сајам је у свој репертоар уврстио представљање гаминг индустрије. Поред упознавања са најсавременијом понудом из ове области, на Сајму се може и купити жељена опрема, обезбедити софтверска подршка и пратећи сервиси.

Beogradski tango susret
ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ АРГЕНТИНСКОГ ТАНГА – BELGRADE TANGO ENCUENTRO

Belgrade Tango Encuentro је интернационални фестивал аргентинског танга намењен искључиво друштвеним плесачицама и плесачима. Ова манифестација доводи у Београд велика имена светске танго сцене – танго дјеве, учитеље и перформере, као и велики број аматерских плесачица и плесача. Ставља Београд на светску мапу важних дестинација за све љубитеље овог жанра.

Dorcol kup
МЕМОРИЈАЛ ДАМИРА КОСИРА

Такмичење у собним клизачима категорија Ф1Н-150 и Ф1Н, посвећено преминулом моделару, заслужном за развој собних клизача на простору бивше Југославије.

Dorcol kup
28. ДОРЋОЛ КУП – СВЕТСКИ КУП

Такмичење собних модела у четири класе и то: Ф1Д, Ф1Р, Ф1Л, Ф1М. Сви модели су са елисом и погоном на гуму. Ово је практично треће дворанско такмичење на свету. Једно ће бити у јулу у УСА у Киби дому, друго у Румунији у руднику соли и треће у Србији. Цео свет ће нас пратити.

Grafima
44. ГРАФИМА – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАФИЧКЕ, ПАПИРНЕ И КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ

Међународни сајам графичке, папирне и креативне индустрије, популарна Графима, већ деценијама представља достигнућа у овим експанзивним привредним гранама. Истовремено презентује и достигнућа машинске индустрије, софистициране напредне технологије, наменске ИТ, дизајнерски хардвер и софтвер, креативно-уметничке графичке жанрове.

Biroexpo
30. BIRO-EXPO – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ИНФОРМАТИЧКО-БИРОТЕХНИЧКЕ ОПРЕМЕ

Биро опрема, машине и прибор за канцеларијско пословање, канцеларијски намештај и материјал, пословна галантерија и поклони, декоративни и фото програм незаобилазни су сегменти Међународног сајма информатичко-биротехничке опреме.

3. САЈАМ ПАКОВАЊА И АМБАЛАЖЕ – ПАК АМ

Специјализована манифестација која обухвата најразличитије сегменте паковања и амбалаже, као и машине и опрему намењену овој индустријској грани.

Sajam namestaja
60. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ НАМЕШТАЈА, ОПРЕМЕ И УНУТРАШЊЕ ДЕКОРАЦИЈЕ (УФИ)

На Међународном сајму намештаја (УФИ) представља се цела дрвна индустрија – од фазе примарне прераде дрвета до израде финалних производа. У „делокруг“ ове манифестације спада и уређење ентеријера, као и промоција производа свих пратећих индустрија – произвођача најразличитијих репроматеријала и машина које се користе у производњи намештаја.

Sajam masina, alata i repromaterijala za drvnu industriju
60. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МАШИНА И АЛАТА ЗА ДРВНУ ИНДУСТРИЈУ (УФИ)

Сајам машина и алата из области дрвне индустрије: доскорашњи сегмент сајма прерастао је у засебну сајамску манифестацију са широком палетом понуде.

Sajam energetike
19. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЕНЕРГЕТИКЕ

Међународни сајам енергетике (са УФИ лиценцом) највећи је годишњи регионални скуп компанија, корпорација, предузећа, институција и професионалаца у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасносношћу и рударством.

EcoFair
20. ECOFAIR – МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ И ПРИРОДНИХ РЕСУРСА

Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair, највећи је и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону. Има привредно-едукативни карактер, а посвећен је системима и механизмима заштите животне средине. Централне теме су „зелена економија“, индустрија рециклаже и управљање отпадом.

Sajam knjiga
67. МЕЂУНАРОДНИ БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava
53. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА

„Образована Србија, успешна Србија“ слоган је Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухвата све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.

Medident
47. МЕДИДЕНТ – САЈАМ МЕДИЦИНЕ И СТОМАТОЛОГИЈЕ

Међународни сајам медицине и стоматологије највећа је и најстарија манифестација у својој области у региону. Већ више од четири деценије представља место интензивних пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме, као и место на коме стручњаци размењују и стичу нова знања и искуства.

Wine Vision
3. WINE VISION BY OPEN BALKAN

Највећи и најупечатљивији Сајам вина југоисточне Европе – Винска визија отвореног Балкана

Сајам вода
САЈАМ ВОДА

Сајам Вода представља јединствену манифестацију која на једном месту окупља произвођаче и дистрибутере опреме, уређаја и хемикалија, представнике научних институција, пројектантских фирми, водопривредних предузећа, локалних самоуправа, јавно комуналних предузећа, министарстава као и финансијске институције које кроз донације и зајмове инвестирају новац у водопривреду.

Etno hrana i pice
18. САЈАМ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА

Регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

kgh
55. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС И ИЗЛОЖБА О КЛИМАТИЗАЦИЈИ, ГРЕЈАЊУ И ХЛАЂЕЊУ (КГХ)

Дуже од пет деценија, Међународни конгрес и изложба о КГХ увек је доносио одлична кључна предавања о актуелним темама. У организацији Друштва за КГХ Србије, при СМЕИТС-у, на изложбеним штандовима домаће и стране фирме излажу врхунске производе и решења. Међународни конгрес и изложба о КГХ јединствена су прилика да на једном месту сретнете универзитетске професоре и наставнике, инжењере, пројектанте, доносиоце одлука, произвођаче, увознике, дистрибутере, техничаре, студенте… да посао тражите или понудите.

Vasar
62. НОВОГОДИШЊИ ВАШАР

Београдски новогодишњи вашар је препознатљива манифестација забаве и добре куповине. У овом својеврсном уводу у новогодишње празнично расположење и весеље могу да уживају и одрасли.