Agro Belgrade
AGRO BELGRADE 2024

Agro Belgrade 2024 је водећи регионални сајамско-конференцијски догађај у области воћарства, виноградарства и повртарства који на више од 30.000 м2 окупља преко 1.000 излагача и брендова, укључујући и представнике највећих светских компанија.

Sajam tekstila
САЈАМ ТЕКСТИЛА

Пословна манифестација која окупља произвођаче текстила, увознике и трговце. Поред најбољих тканина, излагачи ће на Сајму приказати и најбоље машине и опрему из текстилног сектора.

Sajam pčelarstva
15. ДРЖАВНИ ПЧЕЛАРСКИ САЈАМ

Државни пчеларски сајам осмишљен је као смотра пчеларства. На њему пчелари практичари и произвођачи опреме за пчеларство представљају своја достигнућа. Сва опрема и репроматеријали из ове области на Сајму се продају по најповољнијим ценама и условима. Сајам има изложбени и продајни карактер.

45. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА

Успешна и атрактивна, локална и глобална, мултинационална и мултикултурална. Није тешко погодити – представљамо Сајам туризма. По свим критеријумима – обиму, квалитету, значају, привлачности…, резултат је исти – Сајам туризма је једна од најуспешнијих манифестација у земљи и региону. Само туризам са толико шарма спаја бизнис и задовољство, само путовања имају неодољиву привлачност за све људе на планети.

Horeca
19. ХОРЕКА – САЈАМ УГОСТИТЕЉСКЕ ОПРЕМЕ

Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме одржава се под окриљем Сајма туризма. Окупља бројне домаће и иностране компаније из најразличитијих области везаних за ове делатности – предузећа која се баве производњом и продајом хотелског и угоститељског намештаја; опреме за кухиње, ресторане и барове; дистрибутере постељина и пешкира, средстава за чишћење; произвођаче хране и пића…

BALKAN FASHION 2024

Споразумом о слободној трговини (ССТ) између Турске и Србије укинуте су царине на извоз текстилних производа (кућни текстил, конфекција, тканине, аксесоари, обућа и торбе) из Турске у Србију. Турска је један од највећих добављача конфекције и одеће за Србију и земље Балкана. Balkan Fashion биће најзначајнији сајам моде у Србији и на Балкану.

Sajam škola
САЈАМ ШКОЛА

Регионални сајам школског прибора у организацији Удружења књижара Србије, намењен професионалним купцима.

BG CAR SHOW
DDOR ECO BG CAR SHOW 08

Изложбено-продајна приредба – Сајам аутомобила под називом „DDOR BG CAR SHOW“ окупља све увознике и дистрибутере путничких аутомобила.
Комплетна понуда водећих светских произвођача аутомобила домаћој публици и потенцијалним купцима представљена је кроз јединствену сценографију са унифицираним и једнообразним изложбеним просторима опремљеним у режији Београдског сајма.

Motopassion
16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ МОТОЦИКАЛА – MOTOPASSION

Мотоцикли, мопеди, скутери, резерни делови, опрема и прибор, производи пратеће индустрије, струковне организације, удружења, клубови, медији… стандардни је садржај Међународног сајма мотоцикала.

Sajam nautike, lova i ribolova
44. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ НАУТИКЕ, ЛОВА И РИБОЛОВА

Сајам наутике, лова и риболова је специјализована манифестација за пловила свих врста, опрему за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичку, камп и outdoor опрему.

Beoplant
29. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ХОРТИКУЛТУРЕ – „BEOPLANT FAIR“,
27. ИЗЛОЖБА ЛЕКОВИТОГ БИЉА И ПРЕПАРАТА ОД МЕДА „ДАРОВИ ПРИРОДЕ“,
12. ИЗЛОЖБА БАШТЕНСКИХ И ПАРКОВСКИХ МАШИНА И ПРАТЕЋЕ ОПРЕМЕ „MOTOPLANTEXPO“,
8. ИЗЛОЖБА ОРГАНСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ „ОРГАНИК ФЕСТ“

„Башта у срцу града“ синоним је за Међународни сајам хортикултуре – Beoplantfair. Ову најшармантнију, најмириснију и најшаренију манифестацију Београдског сајма традиционално обогаћују две велике тематске изложбе – Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и Изложба баштенских и парковских машина Motoplantexpo.

Dodir Pariza
40. МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС И САЈАМ КОЗМЕТИКЕ, НЕГЕ КОСЕ, ЕСТЕТИКЕ И ЗДРАВЉА „ДОДИР ПАРИЗА“

„Додир Париза“ – Међународни конгрес и сајам козметике, неге косе, естетике и здравља сваке године има два издања – пролећно и јесење. Реч је о највећој манифестацији ове врсте у региону, која окупља произвођаче, представнике и дистрибутере најпознатијих светских брендова козметичких и фризерских кућа. Нега и лепота су атрактивнији сегменти „Додира Париза“, али значајно место заузима и део који се бави здрављем и превентивом.

Kalendar
RUNNING EXPO BELGRADE MARATHON – IT’S RUNNING TIME

У сусрет Београдском маратону, а по узору на највеће светске маратоне, Београдски маратон ће као саставни део манифестације организовати тродневни сајам трчања под називом Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time.

SEEBBE
48. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАЂЕВИНАРСТВА (UFI) – SEEBBE

Специјализована међународна манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије – од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата.

Sajam tehnike
66. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА (UFI)

Међународни сајам технике и техничких достигнућа право је место за промоцију четврте индустријске револуције – Индустрије 4.0. Реч је о дигитализацији која је унела револуционарне промене у развој и начин пословања компанија, повећање продуктивност и унапређење конкурентности.

Total Future Gaming Belgrade
16. BELGRADE FUTURE GAMING

Попут великих гаминг сајмова који се одржавају у Лас Вегасу или Лондону, и Београдски сајам је у свој репертоар уврстио представљање гаминг индустрије. Поред упознавања са најсавременијом понудом из ове области, на Сајму се може и купити жељена опрема, обезбедити софтверска подршка и пратећи сервиси.

Beogradski tango susret
ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ АРГЕНТИНСКОГ ТАНГА – BELGRADE TANGO ENCUENTRO

Belgrade Tango Encuentro је интернационални фестивал аргентинског танга намењен искључиво друштвеним плесачицама и плесачима. Ова манифестација доводи у Београд велика имена светске танго сцене – танго дјеве, учитеље и перформере, као и велики број аматерских плесачица и плесача. Ставља Београд на светску мапу важних дестинација за све љубитеље овог жанра.

Sajam knjiga
67. МЕЂУНАРОДНИ БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања.

Wine Vision
3. WINE VISION BY OPEN BALKAN

Организација највећег сајма вина у Београду догађа се у време када најважнија економска и друштвена иницијатива свестраног повезивања земаља Западног Балкана – Отворени Балкан – почиње давати прве опипљиве резултате.