Министар просвете, науке и технолошког образовања Младен Шарчевић отворио је данас „Школски дан“ на Сајму књига у Београду. На овај дан учесници традиционално представљају програме намењена ђацима, професорима, библиотекарима.

Шарчевић је напоменуо да без гужве коју праве најмлађи љубитељи књиге, Сајам књига не би био оно што јесте.

„Школарци од уштеђеног џепарца овде купују књиге које касније између осталог поклањају и својим родитељима. Сви сектори образовања данас на Сајму књига на иновативан начин представљају своја издања. Имамо штандове са новим предшколским програмима који су модерни под називом ‘Године узлета’. Постоје различити програми министарства које водим, од ученичког задругарства, школовања за демократичност, медије и комуникације. Кроз средње образовање биће представљени програми дуални модели школовања“, казао је Шарчевић.

Он је навео да ће на Сајму књига бити представљене и образовне установе које имају одличан приступ интернационализацији својих програма.

Министар је нагласио да ће посебно интересовање школске деце и њихових предавача привући садржају издавача који штампају књиге за школе.

„Неки од тих издавача добили су сјајне награде на сајму књига у Франкфурту. То су свакако сјајни европски уџбеници који су се нашли у нашем образовном систему“ казао је Шарчевић и позвао децу да уживају у свему што „Школски дан“ на Сајму књига пружа.

Радно време 64. Међународног београдског сајма књига у четвртак 24. октобра је од 10 до 20 часова, а у петак (25.10.), суботу (26.10.) и недељу (27.10.) – од 10 до 21 сат.

Цене улазница: појединачна улазница је 250 динара.

Током Школског дана, као и свих осталих дана трајања Сајма књига, цена колективне улазнице је 150 динара.

Цена паркинга је 150 динара по започетом сату.