Споразум о сарадњи између Србије и Ирана у области културе, науке, образовања, омладине и спорта потписали су на Сајму књига министар културе и информисања у Влади Србије Владан Вукосављевић и директор Организације за исламску културу и везе Ирана Абузар Ибрахими Торкаман. Споразум је потписан на период од три године у складу са Конвенцијом између две земље о сарадњи на пољу просвете, науке и културе, закљученом 5. децембра 1963. године.

Након потписивања Споразума Торкаман је рекао да ће две земље покушати заједнички да реализују садржај тог програма, који се односи на сарадњу у области архивске грађе, организовање недеља културе, филмских фестивала… Српски министар културе рекао је да је реч о стратешком споразуму, који обухвата неколико области – културу, науку , образовање, омладину и спорт. Уз изражавање очекивања да ће обе стране извући максимум из овог споразума, Вукосављевић је рекао да је постављен чврст темељ за будућу обимну и квалитетну сарадњу.

Споразумом је предвиђено да се могу размењивати делегација из области културе у циљу бољег међусобног упознавања са активностима институција културе и могућности за унапређење узајамне  сарадње. Размењиваће се информације о уметничким и медијским фестивалима, сајмовима књига и семинарима који се одржавају у две земље, а подстицаће и размену мањих музичких и драмских ансамбала. Споразум подразумева и могућност размене археолошких тимова, одржавање заједничких стручних конференција о најновијим археолошким открићима. Две земље ће подржавати сарадњу музеја, а могућа је сарадња и у области филмске продукције.