До отварања Медидента остало је нешто мање од 24 часа и право је време за подсећање на значај и континуирани раст ове приредбе – на 42. Међународном сајму медицине и стоматологије представиће се више од 100 излагача из чак петнаестак држава. И поред тога што носи ознаку бизнис манифестације, ова приредба привлачи велику пажњу и широке публике.

Сајам медицине и стоматологије истовремено представља место интензивних пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме, место на коме стручњаци размењују и стичу нова знања, искуства и пословне партнере, али и место посвећено здрављу, превентиви, савременим начинима лечења и промоцији научних достигнућа у свим сегментима.

Паралелно са пословним дешавањима, у хали 4 Београдског сајма „обичне“ посетиоце очекују традиционалне презентације, бесплатни прегледи, масажни третмани, разноврсне показне вежбе, кратки промотивно-едукативни програми, акција добровољног давања крви и бројне друге услуге.

Поред промотивно-едукативног, Медидент и ове године има иузетно богат и стручни пратећи програм са акредитованим предавањима.

У најави манифестације свакако не треба пропустити ни информацију да је промотер овогодишњег Медидента проф. др Надежда Басара, хематолог и онколог, један од светских стручњака за трансплантацију матичних ћелија, која ће у име струке говорити и на свечаном отварању Сајма.