У оквиру пратећег програма Сајма намештаја Кластер дрвопрерађивача организовао је Сајам запошљавања у дрвној индустрији и индустрији намештаја. Скуп је одржан под покровитељством Развојне агенције Србије. Поред панел дискусије, посебну пажњу је привукла Радионица под називом Самозапошљавање у дрвној индустрији и индустрији намештаја.

Ово је други Сајам запошљавања у дрвној индустрији, а пилот пројекат реализован је крајем јуна на Шумарском факултету. Циљ ових скупова је повезивање појединаца и институција који послују у оквиру ове привредне гране, како би кроз директне сусрете ускладили своје активности.

Klaster drvoprerađivača organizovao Sajam zapošljavanja

На Београдском сајму представила су се бројна предузећа, школе, факултети и институције које послују или могу да послују са дрвном индустријом и индустријом намештаја. Пошто дрвна индустрија представља један од приоритета у привреди Србије, стручњаци из ове области сматрају да она полако добија место које заслужује. Захваљујући повољној пословној клими све више младих жели да се бави производњом намештаја и креирањем ентеријера од дрвета добија своју шансу.

Сајам запошљавања у дрвној индустрији доприноси повезивању свих учесника у ланцу дрвне индустрије – од пројектаната, преко произвођача, па до светских изложби. Не треба заборавити ни школе и факултете на којима се школује образовни кадар за ову привредну грану.