Већ традиционални, осми по реду, сајам текстила „Balkan textile“ одржава се од четвртка 5. марта до суботе 7. марта у хали 5 Београдског сајма. На сајму учествује више од 30 компанија из свих области текстилне и пратећих индустрија, из Турске, Словеније, Узбекистана и Србије.

Ради се о манифестацији пословног карактера, у оквиру које привредници, трговци, произвођачи текстила и репроматеријала, шиваћих машина и друге пратеће опреме, и сви други заинтересовани за текстилну индустрију нуде све што је неопходно за квалитетно функционисање у овој привредној делатности.

„Balkan Textile“ је замишљен као најбољи начин да извозници пронађу увознике, домаће произвођаче и велике трговце који покрећу потражњу и зато проширују своје канале продаје у Србији. Сајам представља исплативу платформу и шансу за привилеговане учеснике, где излагачи из текстилног сектора различитих земаља представљају врхунске производе, опрему и машине успешним предузетницима који имају мотивацију и капитал да улажу у нове пословне подухвате.

Својим ексклузивним учесницима сајам нуди најисплативији и најефикаснији начин за стицање тржишног удела у земљи у којој ће се понуда и потражња наћи под истим кровом како би компаније извознице искористиле могућности у Србији и повећале обим извоза. То је истовремено и прилика за домаће привреднике да исте тржишне и пословне канале искористе за властити пробој на друга тржишта.

Организатор сајма је Meridyen Int’l Fair из Турске, а улаз за посетиоце биће бесплатан од 10 до 18 часова.