Међународни сајам медицине и стоматологије Медидент биће одржан од 10. до 12. октобра 2019. године у халама 3 и 3А Београдског сајма.

Као лидер међу регионалним сајамским приредбама посвећеним медицини и стоматологији, Медидент ће угостити више од 80 великих и малих излагача из петнаестак земаља, који ће представити своје производе и услуге из широког спектра излагачких, стручних и промотивних програма.

Програмски и излагачки акценат је на изузетно разноврсној понуди денталне, медицинске и лабораторијске опреме и средстава, фармацеутских и других производа и услуга, оплемењеној бројним новитетима и премијерама, нарочито у области денталне опреме и материјала. Тако је фирма TIM CO већ у раном предсајамском периоду најавила премијеру првог DWS SLA 3D принтера у Србији, за штампање биомодела, привремених надокнада, модела, ортодонтских лукова итд., потом првог и јединог „Chairside 3D принтера“ за штампање привремених надокнада са градијентом боје, па KaVo X Pro интраоралног скенера…

Медидент ће, кроз акредитована предавања, презентације, семинаре и показне вежбе, понудити и актуелна стручна медицинска сазнања и практичне обуке и искуства из стоматолошке праксе и других грана медицине.

Кључни део стручног пратећег програма Медидента 2019. свакако ће бити такође већ традиционална акредитована предавања из области дентала у организацији НЕОДЕНТА, овог пута под радним називом „Стоматологија у очима визионара“, са еминентним предавачима из више европских земаља. Компанија ЕЛПИДА МЕДИКАЛ је најавила попусте на акредитоване едукације у областима мезотерапије, филера, ПРП-а и хемијског пилинга.

Свој хумани и хуманитарни карактер, поред оног стручног, Медидент ће и ове године доказати дочекујући посетиоце бројним промоцијама, презентацијама и акцијама, бесплатним прегледима, масажним третманима, разноврсним показним вежбама, кратким промотивно-едукативним програмима и другим корисним услугама из различитих медицинских области.

Тако ће фирма ОНИРИС представити производ у виду прилагодљиве денталне протезе која комфорно лечи хркање и слип апнеју, а БАВАКО ће понудити стетоскопе, за које последњих година влада велико интересовање. „ПЛАВИ КРУГ“ ће бесплатно мерити шећер у крви, крвни притисак и индекс биомасе, те давати савете и едукација за оболеле од дијабетеса. Фирма „ФЛОАТИНГ СТУДИО СПОКОЈСТВО“ ће представити третман опуштања у специјалним кабинама, које симулирају плутање у мору, чиме се смањује ниво стреса, а хормон среће се, кажу, повећава и осам пута. ИНСТИТУТ ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ организује акцију добровољног давање крви.

Захваљујући својим комерцијалним, стручним и едукативним садржајима, Медидент ће омогућити пословним људима, медицинским стручњацима и посетиоцима да на једном месту сазнају и размене корисне информације из области медицине и стоматологије, потврђујући још једном своје место у врху регионалне понуде сајамских манифестација ове врсте.

Радно време Медидента 10. и 11. октобра је од 10 до 19 ч, а 12. октобра 10-18 ч.

Цена појединачне улазнице је 400 динара, за групне посете 250 (групне за студенте и ученике стручних школа 150), а паркинг је 150 динара по сату.