Манифестација која са разлогом „у стопу“ прати Међународни сајам туризма и Међународни сајам вина свакако је Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме – HORECA. Овогодишња манифестација је 13. по реду, а протеклих година заслужила је одредницу врло успешне смотре која обједињује и промовише различите гране туристичке привреде, и спаја учеснике у туристичко-угоститељској индустрији.

HORECA ће од 23. до 26. фебруара окупити већи број учесника на већем излагачком простору у односу на претходна издања. У излагачком делу посетиоци ће моћи да виде најсавременију опрему за кухиње, ресторане, барове и хотеле, затим сигурносне и резервационе системе, постељину, опрему за чишћење, пекарски и посластичарски програм, опрему за банкете, радну одећу и обућу, сувенире, стручну литературу и публикације. Посебну пажњу ове године ће привући произвођачи и увозници познатих брендова у области ИТ решења, озвучења и расвете.

Најсавременији производи и услуге, као и трендови у начину пословања, снабдевања и функционисања хотела, ресторана и осталих угоститељских објеката део су понуде која ће бити презентована на Сајму. Нови стандарди и технологије које излагачи промовишу на овој манифестацији важни су за унапређење целокупне туристичке привреде, због чега и представљања на овој манифестацији постаје све значајније.

Поред излагачког програма, Сајам употпуњују и додатни пратећи садржаји, презентације и стручна предавања. Ове године пратећи програм биће обогаћен атрактивним догађајима и демонстрацијама угоститељских вештина, као и бројним дегустацијама.