На 53. Међународном салону аутомобила јапански произвођач је премијерно изложио нови „civic“, у хечбек и седан варијанти. Српска публика има могућност и да први пут у Београду види Хондин спортски хибридни супераутомобил НСX.
Нови „civic“ хечбек у потпуности је редизајниран и изнова пројектован аутомобил. Десета генерација овог Хондиног модела чак је 130 мм дужа, 30 мм шира и 20 мм нижа од претходног модела, а произвођач тврди да је, захваљујући лакшој механичкој платформи успео да смањи масу возила уз повећање крутости и смањење увијања у вожњи. Запремина пртљажника остала је на старом нивоу и износи 478 л у основној конфигурацији са усправљеним задњим наслонима.

Нови „civic“ стиже са два нова „V-TEC“ турбо бензинска агрегата – са запремином од 1.0 литра (129 кс и 200 Нм) и са 1.5 литара (182 кс и 260 Нм).

У складу са Хондином филозофијом „Безбедност за свакога“, пакет пасивних и активних безбедносних система „HONDA SENSING“ имплементиран је у свим пакетима опреме новог модела.
На Београдском сајму изложен је и нови „civic sedan“. За разлику од модела са 5 врата, који се производи у Великој Британији, лимузинска верзија израђује се у Турској.
Највећа звезда Хондиног штанда је модел „НСX“, технолошки најнапреднији аутомобил из Хондине гаме возила, креиран са циљем да пружи потпуно нови спортски доживљај. Супераутомобил за погон користи хибридни систем са В6 би-турбо бензинцем запремине 3.5 литара са 507 кс, који је упарен са три електрична агрегата, при чему укупна снага хибридног система износи 581 кс док максималан обртни момент достиже 686 Нм.

Поред ове три премијере „на 4 точка“, Хонда на Мотопассион-у први пут у Србији излаже „X адвентуре макси скутер“.