Од 17. до 20. априла, под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, на Београдском сајму ће се одржати 45. Међународни сајам грађевинарства, водећи сајамски догађај у грађевинској индустрији у региону југоисточне Европе.

У шест сајамских хала и на отвореном простору Београдског сајма наступиће више од 600 излагача из 27 земаља, односно сви еминентни домаћи и страни грађевински произвођачи, дистрибутери и трговци.

Више од четири деценије дуго пословно искуство афирмисало је манифестацију у свим областима грађевинске делатности и утврдило јак међународни карактер и лидерски статус Међународног сајма грађевинарства.

Углед и обим који има, манифестацију чине једним од пословних заштитних знакова Београда и Србије, што потврђује велики број иностраних учесника и посетилаца. Поред значајног броја учесника, Сајам грађевинарства сваке године посети и велики број гостију из земље и иностранства.

Излагачки програм обухвата инжењеринг, реконструкцију, машине за обраду стакла, машине за обраду профила за столарију, најмодернију грађевинску механизацију, компјутерске софтвере у грађевинарству, машине и уређаје за индустрију грађевинских материјала, најновије материјале, уређаје за климатизацију и грејање, монтажне објекте.

Овогодишња сајамска поставка биће, као и сваке године, и садржајно и дизајнерски иновирана. Нове технологије ће бити присутне у сваком сегменту манифестације, управо због константне потребе за иновативношћу и напретком у грађевинској индустрији. То важи за ИТ, дигиталне, комуникационе технологије, све врсте специјализованог, апликативног софтвера, који одавно у грађевинарству није новост и ексклузивитет – већ успостављени стандард.

Техничко технолошка достигнућа посебно су приметна у технологији, системима градње и материјалима.

„Некретнине и инвестиције“ и „Архитектура и урбанизам“

Посебно значајан сегмент су две, од прошле године присутне робне групе: „Некретнине и инвестиције“ и „Архитектура и урбанизам“. Очекује се долазак компанија које послују у области грађевинарства, агенција за некретнине и архитектонских бироа. На сајму ће бити представљени инвестициони пројекти који су шанса за домаће и регионалне грађевинаре. Поред уобичајеног учешћа најзначајнијих представника индустрије грађевинских машина и алата, очекује се промоција значајног броја произвођача скела, као и произвођача опеке.

11. Међународни сајам камена STONEEXPO SERBIA

У оквиру Сајма грађевинарства, у хали 2 ниво А одржаће се и највећи међународни сајам у области природног камена и пратеће индустрије – STONEEXPO SERBIA. Међу сталним излагачима су водеће домаће и међународне компаније које се баве истраживањем, експлоатацијом и прерадом камена, производњом машина, алата и опреме за експлоатацију, прераду, заштиту и рестаурацију камена.

Земље учеснице на Сајму грађевинарства

Манифестација ће окупити водеће компаније грађевинске индустрије из региона и света. Земље учеснице на Сајму грађевинарства су: Албанија, Аустрија, БиХ, Бугарска, Хрватска, Чешка, Француска, Немачка, Грчка, Мађарска, Израел, Италија, Црна Гора, Норвешка, Кина, Пољска, Индија, Северна Македонија, Јужноафричка Република, Румунија, Русија, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Турска, Украјина и Сједињене Америчке Државе.

Први пут на Сајму грађевинарства организовано наступа Кантонална привредна комора Тузле.

Радно време:
од среде, 17. априла до суботе 19. априла 2019. године од 10 до 19 часова,
у суботу, 2. априла 2019. године од 10 до 17 часова.

Улазнице: Цена појединачне улазнице је 400 динара, а за групне посете 250 динара.

Улазнице за ђаке и студенте: 150 динара уз ђачку књижицу и индекс.

Пословна пропусница (која подразумева пакет погодности за пословне посетиоце, важи за све дане сајма и обезбеђује приступ и коришћење услуга „Business Lounge“-а, тј. топло и хладно освежење, Wi-Fi, коришћење рачунара и штампача…) може се набавити по цени од 2.000 динара.

Паркинг: 150 динара по сату.