Гружански крај има дугу традицију производње ракије на коју се „ослања“ и модеран погон за производњу јаких алкохолних пића „Алексић Први“ доо.

Дестилерија „Алексиц Први“ налази се у једном од најпознатијих воћарских региона са изузетним природним погодностима – у срцу Шумадије, у селу Губеревац на обронцима планине Котленик. Дестилерија поседује сопствене засаде воћа на поврсини од 10 хектара, на којима су се задржале старе аутохтоне сорте шљива. Сорте шљива попут црвене ранке, пожегаче и дугачке ранице ракији дају посебну мирисну ноту, баш као ону коју има ракија Гружанска златна нит.

Реч је о девет година старој ракији, произведеној брижљивом селекцијом најквалитетнијих зрелих плодова седам сорти шљива, међу којима су најзаступљеније управо аутохтоне сорте. Гружанска златна нит се производи брзом ферментацијом и фракционом дестилацијом.

Ракија стари у храстовим бурадима направљеним од пробраних врста храста китњака са Мироч планине, у подрумима, под надзором стручних лица и добрих домаћина. У току старења примарни мирис препеченице се трансформише у префињени буке, што ову ракију чини изузетно допадљивом. Храстовина не доминира ракијом, већ је вешто искоришћена да се укомпонује у ракију и да је оплемени.

Гружанска златна нит је шљивова препеченица веома допадљивог укуса, произведена уз примену највиших достигнућа у производњи јаких алкохолних пића. Ракија поседује изузетну хармоничност, посебно пријатан и благо развијен мирис. Освојила је бројне награде и признања на домаћим и међународним сајмовима.