Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“, 17. по реду, одржава се на Београдском сајму од 27. до 31. јануара. Свечано отварање ове традиционалне кошаркашке смотре заказано је за суботу, 28. јануар у подне.

Девојчице и дечаци, учесници Фестивала, ове године биће подељени у четири такмичарске групе, по годиштима – 2006. и млађи, 2007. и млађи, 2008. и млађи, као и 2009. и млађи. Играће се на пет терена, лоптама број „5“, на кошевима висине 2,60 метара, 2,75 и 3,05 метара, а биће постављена и два терена на којима ће се минибаскет играти на вештачкој трави.

„Од минибаскета до кошарке“ назив је Клинике која ће током такмичења бити организована за тренере. Сертификат са Клинике биће услов за добијање тренерске лиценце, тако да ће и учешће на овом едукативном скупу бити обавезно за тренере који раде са узрасном категоријом „минибаскет“.

На Фестивалу „Рајко Жижић“ биће представљени сви реквизити, кошеви и целокупна опрема која се користи у минибаскету. Поред такмичарког, Фестивал има и едукативни карактер, а уз подршку „Унитас Фонда“ и Црвеног крста Србије и циљ да заштити децу и младе од трговине људима. Волонтери Црвеног крста организоваће креативне радионице отвореног типа, на којима ће учесницима турнира, кроз игру, пренети неопходне информације о потреби и начинима заштите.