У сусрет обележавању Светског дана туристичких водича, Удружење туристичких водича Србије, већ традиционално, грађанима, гостима Београда и Сајма туризма, поклања бесплатно разгледање града.

За недељу, 25. фебруар заказано је разгледање Кнез Михајлове улице, Ташмајдана, Земуна и Врачара. Предвиђена је и тура под називом „Десет стилова архитектуре Београда“, а разгледаће се и амбијентална целина Савамале.

У сарадњи са пријатељима Удружења, организовани су и обиласци Новог гробља, као својеврсног музеја на отвореном“. „Стварали су пером и душом“ назив је туре посвећене песницима и књижевницима , а „Отаџбина се брани лепотом“ тура је посвећена родољубима учесницима Великог рата.

Предвиђена је и промотивна тура „Културна баштина Топчидера“, у оквиру које се обилазе Музеј афричке уметности, кућа краља Петра I, Архив Југославије, и кућа-легат Петра Лубарде.

Удружење туристичких водича Србије током Сајма туризма организује и један обилазак ван Београда – „Шетњу кроз природу и славну прошлост Цера“. Дужина туре је осам километара, а траје четири сата.