Сајам сувенира „Посетите Србију“ „у стопу прети“ сајмове туризма, вина и хотелско-угоститељске опреме. Одржава се од 22. до 25. фебруара у хали 4.

Организује га Туристичка организација Србије у оквиру својих активности на унапређењу квалитета и обогаћивању садржаја туристичке понуде Србије, јер сувенири промовишу туризам кроз аутохтоне производе одређеног поднебља, израђених од материјала карактеристичних за крај или регију коју сувенир представља.

Поред промоције туризма, манифестација поспешује очување аутентичних делатности, заната и рукотворина које задовољавају све прописане стандарде квалитета, а раст потражње за овим уникатним производима повећава производњу и отварање нових радних места.

Сувенири из свих крајева Србије

Као неизоставан део туристичке понуде, сувенири носе најлепше успомене са путовања. Мајстори старих и уметничких заната представиће производе рађене традиционалним техникама, али прилагођене потребама данашњице. Власници сеоских домаћинстава покушаће да нам освеже сећање на укусе заборављених рецепата, који се преносе кроз генерације.

Поред представљања производа, излагачи ће имати прилику да размене искуства, подстакну креативност и добију идеје и смернице за прављење нових препознатљивих сувенира.

Несвакидашња изложба продајног карактера

Посетиоцима се пружа могућност да се упознају са елементима производње, креативно учествују у појединим фазама израде и тиме дају лични печат производу-сувениру. Уз демонстрацију старих заната биће приказане и неке од заборављених вештина као што је плетење мрежа, сликање на стаклу, плетење корпи…