Сајам спорта, међународна манифестација коју организује Спортски савез Србије, одржава се од 24. до 26. новембра. Овогодишња манифестација је шеста по реду, а покровитељ је, као и увек – Министарства омладине и спорта Републике Србије. Сајам се одржава у хали 1 од 10 до 19 часова, а улаз је бесплатан.

Свакога дана на програму ће бити бесплатни семинари, предавања и радионице о најважнијим темама у спорту. Бесплатни здравствени прегледи биће доступни на штанду Завода за спорт и медицину, а на располагању је 20 терена за активацију, полигон за атлетику и крос фит, трамбулина, ски скакаоница, татами за борилачке спортове, теретана и још много тога.

Под слоганом „Србија, земља спорта”, овогодишњи Сајам спорта окупиће 150 територијалних спортских савеза, 87 националних гранских спортских савеза, представнике најзначајних спортских институција у земљи – Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, Параолимпијски и Олимпијски комитет Србије, као и најважније националне спортске и образовне институције. Биће ту и Антидопинг агенција Републике Србије, Секретаријат за омладину и спорт града Београда са Спортским савезом Београда, Секретаријат за омладину и спорт АП Војводине са Спортским савезом Војводине, Спортски савез Косова и Метохије. Специјални гост је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Организатори и учесници ће током Сајма подсетити на сјајне спортске резултате које је Србија остварила у текућој години, промовисаће спортове, представити нове спортске вештине, едуковати заинтересоване посетиоце, а припремљена су и забавна дешавања.

Сајам спорта из године у годину расте и потврђује статус водеће спортске манифестације у региону, а организатори позивају све оне који схватају значај спорта да дођу на Београдски сајам и учествују у промоцији правих вредности.

На Сајму спорта биће изложена и спортска опрема и суплементи, нутриционисти ће говорити о исхрани, а здравствени радници о опоравку и рехабилитацији спортиста.