„Подрум Вукоје 1982“, већ традиционално, учествоваће и на 9. Сајму вина у Београду, на коме ће преставити најбоља и најнаграђиванија вина из своје производње. Претходна година – 2017. за „Подрум Вукоје“ била је изузетно успешна, јер је бројним трофејима прикључен велики број нових награда и медаља.

На највећем званично признатом винском такмичењу у свету – AWC Vienna, коју је подржала и Европска Унија, вина „Подруми Вукоје 1982“ освојила су 16 великих признања – златних, сребрених и признања за квалитет. Због строгих правила дегустације и учешћа експерата – и домаћих и међународних енолога, винских стручњака, сомелијера, гастронома, винских трговаца и винских публициста, такмичење AWC Vienna представља најизазовније од свих светских реномираних такмичења за дегустацију вина. Вина винарије „Подруми Вукоје 1982“ на овом престижном такмичењу квалитетом се изборила су своје место у конкуренцији 12.615 етикета, односно вина произведених у 40 земаља света.

Већ неколико година „Подрум Вукоје 1982“ успешно осваја азијско тржиште и као круна посвећености свом раду дошло је и велико признање из Кине – „Magic Award“, које се додељује од 2009. године у различитим привредним и индустријским областима. Ове године „Подрум Вукоје“ добитник је награде у категорији „Magic Wine Brand Award“, али и наградом за квалитет и посвећеност производњи вина, као и целокупан допринос у свету виноградарства, винарства и винског туризма.

Вина „Подрума Вукоје“ важе за најбоља вина у региону, а биће представљена на београдској манифестацији. Поред уживања у винима, посетиоцима ће представити и туристичке потенцијале које „Подрум Вукоје“ поседује и објекте које сваке године посећује велики број винских ходочасника и туриста уопште – Царске Винограде из 1894 године са Виноградаревом кућом, Вилу Пергола са рестораном традиционалних специјалитета, Винску Галерију, објекат који је по многима гастрономска мека овога региона. Свакако, није случајно што је овај Подрум добитник награде „Бијели грозд“, која се додељује најбољим винским подрумима са туристичког аспекта.