“Спорт је закон” слоган је који ће обележити 5. Међународни сајам спорта који се на Београдском сајму одржава од 25. до 27. новембра. Организатор манифестације је Спортски савез Србије, а покровитељ Министарство омладине и спорта Републике Србије.

На Београдском сајму представиће се више од 100 територијалних спортских савеза, 89 националних гранских савеза, најважније спортске високошколске установе и представници осталих значајних спортских институција у земљи. Излагачи на Сајму спорта су и произвођачи, трговци и дистрибутери спортске опреме, суплемената, исхране и свега што је везано за опоравак и рехабилитацију спортиста.

Циљ манифестације је да кроз едукацију и забаву мотивише све људе, а нарочито децу, да се баве спортом, било да је реч о рекреативном или професионалном спортском ангажману. Привилегија ове манифестације је могућност да се на једном месту представе сви спортови, што ће и деци и одраслима олакшати одлучивање за одговарајући спорт.

На једном месту – у халама 1 и 1а, посетиоци ће моћи да присуствују и бројним стручним предавањима, на којима ће бити речи о начину тренирања, исхрани, рехабилитацији, тренажном процесу. Биће организоване радионице и семинари за спортисте, тренере, руководства и представнике спортских савеза и удружења.

Улаз на Сајам спорта је бесплатан, а радно време је од 10 до 19 часова.