Словачка агенција за развој инвестиција и трговине (САРИО), која послује под патронатом Министарства привреде Републике Словачке, представља на 62. Сајму технике и техничких достигнућа неколико великих компанија.

ADRIAN GROUP је светски познати произвођач енергетских система дизајниран за грејање великих објеката или хлађење и контролу система: AdrianRad – тамно-инфрацрвени плински бојлери и керамички инфрацрвени гријачи с алтернативом употребе електричне инфрацрвене енергије; AdrianAir – јединице за топли ваздух високог капацитета, као и децентрализоване гасне јединице на топли ваздух с малим капацитетом и гаранцијом од пет година на измењиваче топлине и завеса врата; Evaporative cooling – хладњаци високог капацитета који користе природни поветарац и дејство воде уз максимални ефект, минимална улагања и оперативне трошкове; Destratification – једноставно решење за одржавање жељеног режима температуре и смањење трошкова; MultiRad – микропроцесорски контролни систем за управљање потрошњом енергије и контролом по грејним зонама.

ЕКОСЕРВИС СЛОВАЧКА је лидер на словачком тржишту у пружању решења за пречишћавање отпадних вода применом нове мембранске технологије за општине до 50 хиљада становника, као и за туристичке објекте, тржне центре, пољопривредне процесне објекте и потрошаче у индустијском сектору. Вода обрађена њиховим технологијама може се рециклирати, користити као сервисна вода у пољопривреди и на локацијама са строгим еколошким захтевима (нпр. национални паркови).

ЕКОСЕРВИС СЛОВАЧКА нуди широки спектар постројења за пречишћавање отпадних вода, од најмањих до великих, прилагодљивих свакој потреби. Асортиман производа обухвата уређаје за пречишћавање контејнерских отпадних вода и комунална постројења за пречишћавање отпадних вода. Као комплексни извођач радова, компанија нуди својим купцима дизајн технолошких процеса, детаљно призводно пројектовање, производњу, уградњу, покретање, рад и сервисирање, као и консултантске услуге.

Компанија је основана 1990. године и од тада успешно реализује пројекте у Пољској, Литванији, Латвији и Украјини.

HM TRANSTECH S.R.O. је породична фирма, основана 1997. године, која се од оснивања бави развојем, производњом и продајом машина за прераду метала.

Широк спектар машина за склапање, гиљотинске маказе, линије за сечење лимова и других производа гаранција су да компанија може да пружи приступачне и технички оптималне машине за мале произвођаче, али и за средње и велике компаније које производе ширу серију производа.

Поред поменутих, компанија производи и специјалне машине према захтевима купаца.

EMSYST spol. s.r.o. је словачка технолошка фирма са 23-годишњом историјом. Развија и производи сензоре силе, специјалне машине и другу опрему из области мерне технологије. Сензори силе и обртног момента су дизајнирани углавном за употребу у индустрији, нпр. за мерење силе на преси, хидрауличним цилиндрима и другим машинама. Мерни опсег је од 50 N до 3000 kN.

Компанија производи и додатну опрему за сензоре, сигналне кондиционере, индикаторе и системе за прикупљање података. Изградња специјалних машина је фокусирана на машине за тестирање, ваге и машине прилагођене индустрији. Познате су нпр. ваге за гумарску индустрију. Висок квалитет ових производа, имплементација савремених технологија и брига о природном окружењу елементи су који чине EMSYST spol. s.r.o. успешном и растућом фирмом на тржишту.

THERMO/SOLAR Ziar је један од највећих европских произвођача висококвалитетних соларних термичких колектора, носача рамова за колекторе и ПВ панеле, специјалних соларних пумпи и термосифонских соларних бојлера за воду.

Са више од 40 година животног века производа, њихови соларни колектори су пројектовани да раде у оштрим климатским условима, укључујући подручја са високом влажношћу, пустињске регије или високе планине. Израђени су од висококвалитетних материјала произведених од стране европских произвођача.

THERMO/SOLAR колектори су погодни за широк спектар примена – загревање топле воде, загревање базена, грејање простора, десалинизацију морске воде, подршку топлотним пумпама итд. Користе се у малим инсталацијама у породичним кућама, као и у великим инсталацијама у хотелима, болницама итд.