„БГ сајам за треће доба“, пети по реду, одржава се 28. фебруара и 1. марта у хали 3 „Београдског сајма“. Сајам је прошле године посетило око 25 хиљада пензионера, а овогодишњу манифестацију обележиће представљање сениор картице, тако да се одржава под слоганом „Место где ваша сениор картица вреди више“. За три месеца издато је више од 200 хиљада „сениор картица“, захваљујући којима пензионери могу да остваре знатне попусте на око 800 продајних места.

Сајам посвећен најстаријим суграђанима састоји се из три дела – едукативног, забавног и информативног, а за сада је потврђено више од педесет излагача.

Циљ свих активности и програма је подршка најстаријим суграђанима, које на сајму „чекају“ едукативне радионице са саветима за здрав живот, исхрану и физичке активности, затим избор за „Мис сениор Србије“, „Плесодром“, „Пронаћи сродну душу“, односно све оно за шта су припадници „трећег доба“ изразили интересовање.

Првог дана Сајма посетиоци ће моћи да уживају и у смотри певачких и фолклорних група. Другог дана организује се програм вежби за здравије старење, радионице плетења, јавни часови обуке за коришћење интернета и енглеског језика. Поред ове богате понуде, пензионери ће моћи да учествују и у наградним играма, освоје вредне поклоне и бројне попусте, сазнају и одаберу како да испуне слободно време и забораве на усамљеност.

„БГ сајам за треће доба“ покренут је 2014. године и представља највећи сајам ове врсте у региону. Организује га специјализовани магазин Пензија у сарадњи са Градом Београдом, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Београдским сајмом и другим партнерима.

Улаз на сајам је бесплатан.