65. Међународни београдски сајам књига је одржан од 23. до 30. октобра 2022.

На сајму је наступило 416 директних излагача (излагачи и суизлагачи, од чега 325 домаћих директних излагача и 91 иностраних директних излагача).

Укупан број учесника који обухвата осим директних и индиректних излагача и заступљене фирме је 854.

Сајам је одржан на више о 30.000 м2 бруто изложбеног простора.

Одржано је 525 програма у организацији Београдског сајма књига и издавача.

Представљене су четири изложбе.

Регистровано је 163.616 посетилаца.

На 65. Међународном београдском сајму књига осим издавача из Србије учествовали су издавачи и из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Русије, Хрватске, Црне Горе, Италије, Кине, Ирана, Белорусије, Швајцарске, Марока, Индијe, Немачке, Пољскe, Египта и Мађарске.

У улози почасног госта на 65. Међународном београдском сајму књига представила се Румунија.

На сајму су проглашени издавачи године, издавачки подухват године, дечја књига године, најбољи издавачи из дијаспоре, посебна признања за допринос у области науке, специјална признања за издавача, књигу или стрип, најлепша књига, најлепша дечја књига и специјално признање за младог дизајнера књиге.

65. Међународни београдски сајам књига је пратило преко 1.200 новинара, сниматеља и фоторепортера електронских, штампаних и онлајн медија, акредитованих за праћење манифестације.

Забележено је присуство медијских кућа и извештача из Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније, Мађарске, Бугарска, Јапана, Русије, Кине, Немачке, Француске и Аустрије.