Јубиларни, 40. Сајам туризма биће права прилика да и Руска Федерација промовише неколико својих туристичких регија.

МОСКОВСКА РЕГИЈА

Велики туристички потенцијал Московске регије чини више од 20 одсто укупног туристичког потенцијала Русије: културно-образовни, ходочасни, велнес и активни туризам, различити догађаји… На овој територији налази се око шест хиљада објеката културног наслеђа и више од 300 туристичких маршута. Богато историјско и културно наслеђе, природа ове регије, развијена инфраструктура, али и коришћење нових, савремених објеката за одмор уз разноврсне видове туризма, квалитетна су основа за развој комплексних туристичких услуга за домаће и стране госте.

ТИУМЕНСКИ РЕГИОН

Агенција за туризам и промоцију Тиуменског региона центар је подршке и развоја туризма у региону. Њени главни циљеви су повећање нивоа услуга у угоститељству, повећање туристичког тока, допринос препознатљивости ове облати и изван региона, популаризација знаменитости, развој перспективних туристичких праваца…

Постављени циљеви остварују се кроз реализацију пројеката, имплементацију ПР кампања, учешће на изложбама на руском и међународном нивоу, медијским кампањама, популаризацијом блогова и мењањем јавног мњења.

КАЛУГА РЕГИЈА

Калушка област налази се у самом центру Русије, на 180 километара од Москве. Има богату историју, вишевековну традицију и живописну природу, а сваке године је посете милиони туриста. Ходочасници из целог света долазе у Калугу да би се поклонили светињама – Тихоновој и Отиној пустињи, манастирима Пафнутије Боровски и Черностровски.

Знамените тачке на карти региона су и Туристички центар „Етномир“, Парк птица „Врапци“, кућа-музеј „Усадба Платно фабрика (Гончарових)“, Арт-парк „Никола-Лени“. Град Калуга је обласни центар, који с правом називају „колевком космонаутике“, јер су у њему живели и радили оснивачи савремене космонаутике К.Е. Циолковскиј и А.Л. Чижевскиј. У Музеју историје космонаутике изложени су јединствени оригинални делови опреме и првих космичких апарата.

У Калушкој области царује дух гостопримства и добродошлице, љубави и поноса на ову регију.