Паралелно са 56. Међународним сајмом намештаја, опреме и унутрашње декорације одвија се и 56. Међународни сајам машина и алата из области дрвне индустрије, који ће трајати дан краће – од 6. до 10. новембра у хали 5 Београдског сајма.

Од изузетне важности за дрвно прерађивачку индустрију Србије, манифестација приказује иновације, најновија техничко-технолошка решења као и правце развоја и перспективу дрвне и индустрије намештаја.

За стране инвеститоре Србија је један од најатрактивнијих дестинација за улагање. Дрвна индустрија Србије грана је са низом компаративних предности у односу на земље региона: изузетан квалитет сировинске базе, очувани природни ресурси, велики број висококвалификованих радника као и географска позиција која омогућава брзу испоруку производа.

У експанзији је производња намештаја од пуног дрвета, високог квалитета, а компаније константно модернизују своју опрему и прилагођавају се захтевним трендовима и потребама тржишта. Сарадња дизајнера намештаја и ентеријера са домаћим произвођачима намештаја резултира висококвалитетним производима који су извозно оријентисани.

Велики природни ресурси и потенцијали Србије и јасна бизнис оријентација сајма, уз програм врхунског квалитета, допринели су експанзији домаће дрвне индустрије на Сајму машина и алата из области дрвне индустрије.

Поред репрезентативних домаћих представника, ове године запажен број излагача долази из Немачке, Италије, Словеније, Хрватске…

Изложбени програм обухвата најновије машине за високу прецизност примарне и завршне обраде дрвета, пилане, сушаре, механичке, електричне и пнеуматске алате.

B2B пословни портал

Значај манифестације за домаћу и регионалну привреду огледа се у афирмацији домаћих произвођача из области дрвне индустрије и могућности да своју продукцију представе великом броју купаца (buyer-a) и професионалаца из земаља у окружењу, Европе и света.

За што ефикаснију промоцију компанија и ефектније пословне аранжмане током сајма, свим учесницима доступан је Б2Б пословни портал намењен регистрацији како излагача, тако и пословних посетилаца Међународног сајма намештаја и Међународног сајма машина и алата из области дрвне индустрије.

Услуга заказивања B2B састанака за све регистроване учеснике (излагаче и пословне посетиоце) је бесплатна.

Током наредних шест дана сајам ће бити најважнија тачка сусрета свих учесника у сфери индустрије намештаја, дизајна и дрвно-прерађивачке индустрије.

Радно време Сајма машина: 10:00 – 19:00 часова.

Улазнице: цена појединачне улазнице је 350 динара, а за групне посете 250 динара.

Паркинг: 150 динара по сату.