XII Државни пчеларски сајам почео је с радом у суботу, 1. фебруара 2020, у хали 2 Београдског сајма, а трајаће до недеље, 2. фебруара. Организатор ове угледне међународне манифестације је Савез пчеларских организација Србије.

Сајам је прилика да се, поред меда и других пчелињих производа, по најповољнијим условима набаве и комплетна пчеларска опрема и репроматеријали, а посетиоци током сајма могу да уживају у веома разноврсном изложбеном, образовном, промотивном, привредном и туристичком садржају и програму.

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије

Поред излагачког и такмичарског дела, организатор је предвидео и више стручних панела и семинара. Тако су већ за суботу планирани међународни стручни семинар посвећен „Новим истраживањима о варои, биотехничкој контроли варое и најновијим трендовима у сузбијању варое“ и разговори стручњака са пчеларима, док ће недеља бити у знаку такмичарског представљања а потом и проглашења најбољих иновација у области пчеларства.

Радно време сајма је у суботу од 9 до 18 часова, а у недељу од 9 до 16 часова.

Улазница за посетиоце кошта 350 динара (чланови СПОС-а са идентификационом картицом улазе бесплатно), а паркинг у кругу сајма плаћа се 150 динара по сату.