Крајем јуна сваке године Београдски сајам је већ традиционално место одржавања пријемних испита за упис бруцоша на високошколске установе Београдског универзитета. И ове године су највеће хале Београдског сајма спремне да буду домаћин масовног и безбедног полагања пријемних испита и сведок животне прекретнице будућих академаца.

Кандидати за упис на неки од три акредитована студијска програма Математичког факултета – Математика, Информатика и Астрономија и Астрофизика – пријемни испит из математике полажу 28. јуна 2023. године у хали 1 Београдског сајма. Овај факултет уписаће укупно 435 бруцоша.

Медицински факултет Универзитета у Београду пријемни испит за упис у прву годину организује 28. јуна у хали 4 Београдског сајма.

Заинтересовани за упис на прву годину Електротехничког факултета Универзитета у Београду, пријемни испит из математике полажу 26. јуна, у хали 4 Београдског сајма, а из физике дан касније, 27. јуна, у хали 1А. Планирано је да на студијски програм Електротехника и рачунарство буде примљено укупно 540 бруцоша, а на Софтверско инжењерство 180.

Будући бруцоши Факултета организационих наука полагаће пријемни из математике 27. јуна у халама 1 и 4. На овом факултету су обезбедили могућност уписа укупно 590 студената (270 буџетских) студената на студијском програму Информациони системи и технологије и укупно 390 студената (190 буџетских) на студијском програму Менаџмент и организација.

Појединости и најажурније информације о условима и распореду полагања пријемних испита, будући студенти могу наћи на сајтовима матичних факултета.