После тродеценијског искуства у окупљању излагача и посетилаца који деле заједничку љубав и страст – према зимским спортовима, без обзира да ли се ради о професионалној или рекреативној варијанти, Међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације – „EXPO-ZIM“, “закорачио је” у четврту деценију постојања.
Хале 3 и 3А Београдског сајма већ су отворене, а више од 40 излагача – произвођача, увозника, дистрибутера и сервисера зимске спортске опреме, представника туристичких и хотелско-угоститељских објеката, као и оних који представљају најразличитије медицинске препарате, посетиоце ће дочекивати све до недеље, 4. децембра.
Ову традиционалну манифестацију Београдски сајам организује у сарадњи са Асоцијацијом “Спорт за све”, а поред богате понуде спортско-рекеративне опреме и пружања прилике за размену и сервисирање половне опреме, значајан сегмент ове манифестације посвећен је туризму. Излагачи су припремили веома повољне зимске туристичке аранжмане, на најразличитијим дестинацијама, али и богату понуду аранжмана за новогодишње и божићне празнике.
Уобичајена пракса излагача на овој манифестацији је и одобравање ексклузивних сајамских попуста, који у неким случајевима премашују и половину вредности.
Уз бројне програме и акције, „EXPO-ZIM“ ће и ове године бити празник за пријатеље спорта, скијања и зимске рекреације, али и за чланове великог броја клубова, савеза и удружења из свих земаља региона.
Радно време Сајма је од 10 до 20 часова. Појединачне улазнице коштају 300 динара, а паркинг се плаћа 100 динара по сату.