Експозим, међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације, отворио је капије за посетиоце у четвртак, 29. новембра, у 10 часова, у хали 4 Београдског сајма.

Експозим је, и то у историји дугој 33 године, намењен свима онима који на било који начин – спортски, рекреативни, туристички, па чак и само филозофски – воле и знају да уживају у зимском угођају. Због њих и за њих се и на овом сајамском хепенингу окупило више од 50 увозника, произвођача, дистрибутера, сервисера зимске спортске и рекреативне опреме, заступника врхунских светских брендова, зимских туристичких центара и скијалишта, водећих туристичких агенција, хотела, одмаралишта и промотера познатих и популарних туристичких дестинација и садржаја.

И понуда је обимна и разноврсна: скијашка, планинарска, фитнес и камп опрема, најновији модели скија, санки, сноу-бордова, ципела, везова, ски-одела, рукавица, капа, наочара и других елемената зимске спортске одеће и обуће, медицински препарати за спортисте и рекреативце, чак и АТВ возила и моторне санке. Са посебним нестрпљењем Експозим су дочекали они који би да продају, размене, репарирају или сервисирају половну зимску спортску опрему, јер им је ова сајамска манифестација јединствена прилика.

На овогодишњем Експозиму посетиоци се могу упознати са новим продајним програмима свих добро познатих домаћих и страних брендова, међу којима су и Скијалишта Србије, Интерспорт, Беоспорт, Н Спорт, Маркони, Sportvision, Ски Бус, Алпина… Заинтересованима је на располагању и широк избор туристичких аранжмана за зиму, новогодишње и божићне празнике, на бројним домаћим и страним скијалиштима, све по нижим ценама. Готово сви произвођачи одеће и спортске опреме обезбедили су сајамске попусте од 10 до 50 одсто. То се односи и на ски-пасове и друге скијалишне услуге. Скијалишта Србије на свом штанду одобравају већ неизоставне попусте од 10 посто на ски-пасове у својим скијашким центрима.

Овогодишњи Еxпо-зим остаће упамћен и по ексклузивној иновацији – понуди летњих „first minute“ аранжмана за предстојећу летњу туристичку сезону по такође промотивним ценама. Овај сајамски новитет свакако ће и „зимску понуду“ учинити атрактивнијом, а заинтересованима ће омогућити дугорочније и рационалније планирање.

Да све буде како треба, брине се и Асоцијација „Спорт за све“, суорганизатор Експозима, која својим додатним програмима настоји да скијање и зимска рекреација за чланове великог броја клубова, савеза и удружења из свих земаља региона буде истински празник.

Капије Експозима биће отворене све до недеље, 2. децембра. Радно време овог сајма биће сваког дана од 10 до 20 часова. Појединачне улазнице коштају 350 динара, а паркинг се плаћа 150 динара по сату.