У оквиру Интернационалног фестивала аргентинског танга, од 2. до 6. маја на Београдском сајму одржава се 9. Београдски танго сусрет. Поред учешћа у плесним радионицама, које ће водити најпознатији аргентински танго плесачи, учесници ће и дању и ноћу моћи да плешу на великим игранкама – милонгама. Посетиоци ће уживати и у посебно декорисаним халама 7 и 8 Београдског сајма, односно ентеријерима посебно уређеним за овај догађај. У оквиру Фестивала одржава се и изложба познатих брендова који заступају свет танго моде.

Овогодишњи гости и учесници манифестације су највеће звезде аргентинског танга – Карлитос Еспиноза, Ноелиа Хуртадо, Иван Теразас, Сара Грдан, Фаусто Карпино, Стефани Феснеау, као и многи други професионалци.

Фестивал ће својим перформансом отворити један од најпознатијих танго оркестара – руски квартет Соло танго, а 9. Београдски танго сусрет биће затворен великом журком коју ће приредити Tanguango Orquesta и DJ Pepe.

Фестивал је значајан за културно-туристичку понуду Београда, јер већ девет година поред домаћих љубитеља плеса, привлачи и велики број иностраних гостију.