Остао је само један дан до почетка две атрактивне сајамске манифестације – јубиларног, 40. Међународног сајма наутике, лова и риболова и 23. Међународног сајма хортикултуре „BeoPlantFair 2018“, са којим „у пакету“ иду и три сродне изложбе – 21. Међународна изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“, 6. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме „MotoPlantExpo“ и 2. Изложба органских производа „Organic Fest“. Сајмови и изложбе трају од 3. до 7. априла, одржавају се у халама 1 и 4 (Наутика), односно 1А и 2 (Хортикултура), а заједничко свечано отварање заказано је за уторак, 3. април у 11:30.

Сајмови и изложбе прва два дана биће отворени од 10 до 19 часова, а последњег дана – у четвртак, 7. априла Сајам се за посетиоце затвара два сата раније, у 17 часова. Иста улазница важи за сва дешавања на Сајму у ова три дана. Појединачне улазнице коштају 300 динара, групне су 200 динара, а паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.

САЈАМ НАУТИКЕ, ЛОВА И РИБОЛОВА

Учешће на Јубиларном, 40. Међународном сајму наутике, лова и риболова, специјализована манифестација за пловила свих врста, опрему за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичку, камп и outdoor опрему најавило је више од 80 излагача, који ће представити око 100 пловила.

Међу њима су и представници најпопуларнијих домаћих и светских брендова, укључујући и оне најреномираније у сектору ексклузивних пловила, као што су Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray, Jeanneau, Sealver…

Да манифестација постаје све интересантнија на међународном плану потврђује учешће „премијерних“ излагача из Италије и Турске, Словеније, Хрватске и Црне Горе. Поред сталних излагача као што су CTC Unit, Goga YCI, IntehV и други, појавиће се и неки нови, као што су Efel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade итд.

Под слоганом „Исплови, забаци, улови“, посетиоци ће моћи да искористе и традиционалну берзу половних пловила, биће представљене познате регате, сплаварења и остали водни потенцијали Србије, а све је „зачињено“ неизоставним еколошким и безбедносним темама везаним за воду.

Посебан акцент стављен је на лов и риболов, код којих је експанзија сваке године све уочљивија. У овом сегменту дистрибутери ће представити ловачко наоружање, муницију и конфекцију, штапове за пецање и сав други риболовачки прибор, а биће заступљени бројни брендови – Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar и многи други.

Ова манифестација традиционално има богат пратећи програм – стручна предавања посвећена могућностима наутичке привреде, изградњи мреже марина, привезишта и пратеће инфраструктуре, уз мноштво промоција, демонстрација, радионица, изложби и релевантну наутичку литературу.

Значајан стручни програм опет ће имати Машински факултет, односно тамошња Катедра за бродоградњу, као и Музеј афричке уметности са новим изложбама. Оружари најављују и виртуелно стрелиште, за љубитеље овог сајамског сегмента.

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ХОРТИКУЛТУРЕ И ТРИ ПРАТЕЋЕ ИЗЛОЖБЕ

Међународни сајам хортикултуре – BeoPlantFair 2018, своје 23. издање имаће у истом теримуну – од 3. до 7. априла. Истовремено се одржавају још три сродне манифестације – 21. Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“, 6. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме „MotoPlantExpo“ и 2. Изложба органских производа „Organic Fest“.

„Башта у срцу града” слоган је Сајма хортикултуре који сваког пролећа привлачи велико интересовање посетилаца, а богата понуда идејних решења за уређење вртова, дворишта или балкона, као и најразноврснијих производа и услуга, представља праву атракцију за све љубитеље цвећа и зеленила.

Излагачи припадају различитим областима хортикултуре и представиће узгајање цвећа и цветног материјала, производњу садница и семенског материјала, воћарство, виноградарство, пчеларство, гајење лековитог биља, узгој и одржавање зелених површина, механизацију за хортикултуру, заливне системе, пластенике, средства за прехрањивање и заштиту, пејзажну архитектуру…

Концепт Сајма хортикултуре заснован је на синтези стручног, едукативног и естетског, а целокупан програм састоји се из четири целине: Флора, Зелени дизајн, Дарови природе и Органик фест и MotoPlantExpo.

Интерактиван и садржајан стручни пратећи програм подразумева предавања и презентације, демонстрације из разних области хортикултуре уз учешће еминентних домаћих и иностраних предавача и презентера, а одраз је дугогодишње квалитетне сарадње са професионалним и струковним удружењима и организацијама. Уз едукативни сегмет манифестације заступљени су и забавни садржаји, креативне радионице, такмичења и награде за учеснике и посетиоце.