На овогодишњим сајмовима Енергетика и „EcoFair“ обједињен наступ има седам чешких компанија, које представљају низ решења у области енергетике, заштите животне средине, водопривреде и тешке машиноградње. Под покровитељством Владине агенције за подршку извозу „CzechTrade“ представљају се „Aquatis“, „Baest Machines & Structures“, „Energas Czech“, „Inco Engineering“, „Lux-PTZ“, „Reflex Zlín“ i RSBP.

Чешко-српска сарадња у области привреде има дугу и успешну традицију, наводи се у саопштењу „CzechTrade“-а, и додаје да се чешки производи данас користе у бројним српским рудницима, електранама, машинским предузећима, као и у саобраћајној инфраструктури (посебно у ваздушном и железничком саобраћају).

Чешке фирме које ове године учествују на сајмовима „EcoFair“ и Енергетика 2016. понудиће српским трговинским партнерима свој уникатни know-how, пре свега у секторима енергетике и заштите животне средине.

– Сајмови су сјајна прилика да се Чешка представи као традиционалан и поуздан партнер Србији, уз понуду иновативних и квалитетних производа и услуга, каже Сватоплук Чех, шеф канцеларије „CzechTrade“-а у Београду, и објашњава да је ово седми пут да се чешке фирме на Београдском сајму представљају кроз заједнички наступ.

„CzechTrade“ је присутан у преко 40 земаља на пет континената и “покрива” Европу од Скандинавије до Балкана, Источне Европе и држава ЗНД, значајна афричка и азијска подручја, Канаду, САД, Латинску Америку, Аустралију и Нови Зеланд.