Председник Србије Александар Вучић обишао је штандове на Сајму наоружања ПАРТНЕР 2019.

На Београдском сајму данас је свечано отворен 9. Међународни Сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2019“, који се одржава у халама 1 и 4. Манифестацију је отворио министар одбране Републике Србије Александар Вулин, док су отварању присуствовали председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

Отварање сајма почело је интонирањем националне химне Републике Србије „Боже правде“, а након тога присутни су имали прилику да погледају филмове о најновијим достигнућима Војске Србије и српским фабрикама које се баве производњом наоружања, међу којима су „Прва Петолетка Наменска“ из Трстеника, „Милан Благојевић Наменска“ из Лучана, „Крушик“ из Ваљева итд.

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин отворио ПАРТНЕР 2019.

Званицама на отварању обратили су се министар одбране Републике Србије Александар Вулин и Југослав Петковић испред компаније „Југоимпорт“ СДПР.

Министар Вулин нагласио је да је 2011. године, што се војне индустрије тиче, рађено у три пута мањем обиму, док је садашњи извоз производа у вредности од преко 500 милиона долара. Војска Србија је поносна што може да сарађује са одбрамбеном индустријом, по речима министра.

Југослав Петковић, директор компаније „Југоимпорт“ СДПР истакао је да су за последњих шест година инвестирали више од 100 милиона евра у производњу и да је инвестирано у многе пројекте, возила, беспилотне летилице, те да су нека од тих средстава већ у употреби.

Председник Вучић је, обилазећи Сајам, нагласио да је успостављена веома добра сарадња са Ербасом те да ће Србија ове године добити више хеликоптера него што је имала у претходном периоду, односно да је стигло пет хеликоптера за војску, четири за полицију, и да стижу још три летелице. Он је рекао да ће овакав хеликоптер много помоћи у кризним временима као што су поплаве, уз констатацију да следе нове поруџбине.

Потписивање уговора о Сервисном центру између Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ и Ербаса

Председник Србије Александар Вучић обишао је штандове на Сајму и присуствовао потписивању уговора о Сервисном центру између Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ и Ербаса, као и свечаном откривању хеликоптера Х 145М. Председник је изјавио да је Србија напредовала у финансијском смислу и у смислу постизања бољих услова за очувању сопственог интегритета.

Ове године публика ће имати прилике да, у халама 1 и 4, као и на отвореном простору, види 96 излагача из Србије и 32 из иностранства.

Сајам ће од 25. до 27. јуна бити отворен од 10 до 17 часова само за пословне посетиоце, а у петак, 28. јуна, биће отворен и за грађанство у времену од 10 до 19 часова.

Цена улазнице је 350 динара, групна улазница кошта 200 динара, а цена паркинга је 150 динара по сату паркирања.