Najava sajamske jeseni

У сусрет септембру, месецу у коме почиње јесења сајамска сезона, на Београдском сајму све је спремно за нови низ изузетних специјализованих привредних и културних манифестација.

Уз слоган „Место које је видео цео свет“, Београдски сајам остаје место окупљања многобројних домаћих и иностраних учесника, место промоције и представљања, нових пословних подухвата, купопродаје, размене искустава међу припадницима привредних грана, али и прилика за директан сусрет са потрошачима и најширом заинтересованом публиком.

Јесењи фестивал манифестација на Београдском сајму биће отворен 41. Међународним сајмом графичке, папирне и креативне индустрије ГРАФИМА. Од 25. до 28. септембра, под слоганом „Више боје!“ окупиће се врхунски регионални професионалци и представити достигнућа светске технологије у графичкој и машинској индустрији, издаваштву и штампаним медијима, софистицираној напредној технологији, наменској ИТ сфери, дизајнерском хардверу и софтверу и свим креативно-уметничким графичким жанровима.

Истовремено са сајмом Графима традиционално ће се одржати и BIRO-EXPO, 27. Међународни сајам информатичко-биротехничке опреме са понудом биро опреме, машина и прибора за канцеларијско пословање, канцеларијског намештаја и материјала, пословне галантерије и поклона, као и декоративног и фото програма.

Najava sajamske jeseni

Под слоганом „Снага природе“ од 2. до 4. октобра одвијаће се две пословне манифестације из домена енергетике и екологије. Међународни сајам енергетике имаће своје 15. издање као највећи годишњи регионални скуп компанија, институција и професионалаца у секторима који се баве електричном енергијом, угљем, нафтом и гасом, обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасношћу и рударством. Истовремено одвијаће се и 16. Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair, најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону, посвећен системима и механизмима заштите животне средине.

Мали спортски предах од 4. до 6. октобра донеће Белфис 2019, јединствени сајам ове врсте у региону, окренут тржишту фитнеса, велнеса и здравља који се све брже развијају и расту.

Међународни сајам медицине и стоматологије МЕДИДЕНТ од 10. до 12. октобра по 44. пут уз интензивне пословне сусрете произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме, донеће размену знања и искуства из различитих области медицине.

Дечји сајам, који ће се ове године одржати од 11. до 13. октобра, као и „Додир Париза“ – Међународни конгрес и сајам козметике, чији је термин од 12. до 13. октобра – традиционално имају пролећно и јесење издање.

Najava sajamske jeseni

У календару културних дешавања југоисточне Европе, централно место крајем октобра већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Један од највећих сајмова у Европи, 64. Међународни београдски сајам књига, одржаће се од 20. до 27. октобра на Београдском сајму. Допринос Београдског сајма књига књижевном стваралаштву, образовању, угледу Србије у свету, промоцији домаће књижевности, културној размени са иностранством, покретању актуелних књижевних и друштвених питања – огроман је и неоспоран.

У истом термину, 50. Сајам образовања и наставних средстава, поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, понудиће богат излагачки програм и све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.

Сајам информисања, комуникација и маркетинга, пети по реду, уз презентације медија, омогућиће и непосредни сусрет са широком публиком.

Током трајања Међународног сајма књига, одржава се и манифестација Једнаки са циљем информисања јавности о активностима које у оквиру надлежности Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи ради унапређења квалитета живота свих грађана.

Уз добродошлицу на манифестације које чине септембарски и октобарски програм, Београдски сајам подсећа да до краја године следе и остале, већ традиционалне манифестације.