Сајам медицине и стоматологије – Медидент, 43. по реду, најстарија и највећа сајамска манифестација ове врсте у региону, на којој више од 100 домаћих и страних излагача из петнаестак држава представља стоматолошку, медицинску и лабораторијску опрему и средства, фармацеутске производе и услуге из различитих медицинских области, одржава се од четвртка, 11. октобра, до суботе, 13. октобра 2018. године, у хали 4 Београдског сајма.

Сајам ће свечано отворити др Петар Драгић, један од најпознатијих хирурга данашњице, уско специјализован из области венске проблематике и венске естетике, пионир ласерских операција вена и један од првих хирурга у Европи који је увео ласер у оперативно лечење проширених вена. Његово искуство, мерљиво по највишим светским критеријумима и стандардима, чине га једним од најцењенијих стручњака света у овој области хирургије и медицине уопште.

Мисију ове узорне сајамске манифестације са завидном традицијом и још завиднијом експанзијом и континуираним растом чине здравље у најширем смислу те речи, превентива, савремени начини лечења и промоција научних достигнућа у свим сегментима медицине и стоматологије. Истовремено, али не у другом плану, то је место интензивних пословних сусрета произвођача, продаваца и корисника медицинске опреме и размене високостручних знања и искустава.

У складу са таквом мисијом и са високим едукативним и хуманитарним потенцијалима, Медидент посетиоцима нуди широк спектар традиционалних презентационих акција, бесплатних прегледа, масажних третмана, разноврсних показних вежби и кратких промотивно-едукативних програма, а у склопу фасцинантног стручног програма – предавања на актуелне теме, промоције и презентације, који се организују и на штандовима излагача и у посебно опремљеном простору. Ипак, шлаг на торти ове изузетне сајамске манифестације сачињен је специјализованих садржаја намењених стручњацима и уопште професионалцима у разним медицинским областима.

Тако ће Институт за трансфузију крви Србије за све заинтересоване посетиоце организовати акцију добровољног давања крви са анализом крвне слике и мерењем крвног притиска.

Удружење за борбу против дијабетеса „Плави круг“ понудиће бесплатно мерење шећера у крви, крвног притиска и индекса биомасе, а оболели од дијабетеса ће на њиховом штанду моћи добити савете и едукацију у вези са овом болешћу.

Они који имају проблеме са тежином, бесплатно мерење телесне тежине и савете нутриционисте могу да очекују на штанду Удружења „Сви и све на вагу“.

На штанду B.P. Eurogroup посетиоци се могу надати бесплатној а стручној масажи, а на штанду Асоцијације Жена Плус“ бесплатним кондомима и пригодним едукативним материјалима.

Ни у сектору промоције новости на тржишту медицинских и стоматолошких производа неће бити мање живо.

Тако ће TIM CO на свом штанду премијерно представити денталну радиолошку опрему произвођача КаВо из Немачке. Ради се о медицинском и стоматолошком 3Д ортопану најновије генерације KaVo OP3D Pro, дигиталном 2Д ортопану KaVo OP2D, интраоралном РТГ апарату KaVo Focus те систему за дигитализацију интраоралних снимака помоћу бежичних сензорских плочица KaVo Scan eXam. Занимљиво је да ће експонати бити представљени као потпуно оперативни са својим радним станицама, на којима ће едукацију вршити доктори за дигиталну интраоралну, екстраоралну и 3D CBCT дијагностику.

Компанија Carlos Signs Dental Solution премијерно представља нову генерацију Roland DWX-52D, најпродаваније денталне глодалице на свету. На њиховом штанду посетиоци će наћи и посебну акцијску понуду – Roland DWX-4, дигитални дентални стартуп лаб, као и 3Д скенере са јединственим софтверским решењима.

Већ традиционални излагач на Медиденту – Неодент – промовисаће нову стоматолошку опрему и уређаје и демонстрирати нове производе фирме ГЦ. У програму су високостручне демонстрације „Хигијена и дезинфекција у стоматолошкој пракси“ и „Избељивање зуба“ (уживо презентација на пацијенту применом White Smile Flash лет лампе).

Пластдент на свом штанду такође организује демонстрације рада са новом опремом и материјалима, а акцијску продају обогатиће и наградна игра за посетиоце.

Компанија Оралент ће премијерно промовисати нову пасту за зубе у боји „Be you“ (у сету са четкицом), као и нове интерденталне четкице серије „Перио“

Кључни део стручног пратећег програма Медидента 2018. свакако је тродневни симпозијум стоматолога под радним називом „Стоматологија будућности“, у организацији Неодента и Академије нових знања, са акредитованим (код Здравственог савета Србије) предавањима из области дентала, на коме се могу прикупити неопходни бодови за лиценцу. Радни називи семинара – „Нови стандарди у стоматолошкој пракси“, „Естетика за будућност“ и „Отисак и фасете у протетици“ – назнака су тематских акцената предавача из Србије, Италије, Енглеске, Грчке…

Медидент се одржава у хали 4 Београдског сајма.

Радно време у четвртак и петак 11. и 12. октобра је од 10 до 19 часова, а у суботу 13. октобра до 18 часова.

Појединачне улазнице коштају 300 динара, групне 150 динара, а паркинг се плаћа 100 динара по сату.