Београдски сајам поново је најистуренији положај у рововској бици против епидемије ковид-вируса, након што је у првом делу 2020, као први и најбољи избор за смештање ковид-болнице, био не само домаћи него и европски предводник у супротстављању овој глобалној немани.

Пола године касније, у битно измењеним али и опаснијим околностима, Београдски сајам је поново први избор, овог пута као кључно место масовне вакцинације против истог непријатеља. Истовремено, о томе да је не само први него и прави избор говори огромно интересовање свих популација за вакцинисање баш на Београдском сајму. Томе су допринели и изванредна организација ове надасве озбиљне здравствено-медицинске, друштвене и државне операције и техничке и инфраструктурне погодности које може да обезбеди само Београдски сајам.

Слике са лица места говоре и о поверењу које у те чињенице имају сви заинтересовани за вакцинисање баш на овом месту и у обезбеђеним условима. С вером и надом да ће се и оне у најскоријој будућности преселити у још једно (под)сећање на још једну велику победу.