Београдски сајам стигао је до значајне, јубиларне годишњице – осам деценија од оснивања. Сва инвестирања у пројекте, простор, манифестације, организације и људе који су предано радили на најразличитијим пословима – исплатили су се. Београдски сајам већ дуго ужива у статусу „места које је видео цео свет“, највећа је и најуспешнија сајамска институција у Србији и југоисточној Европи.

Већ 80 година место је сусретања произвођача, заступника, дистрибутера и продаваца најразличитијих роба и услуга из целог света. Понуду више од пет хиљада излагача, на годишњем нивоу, обиђе преко 650 хиљада посетилаца.

Сва ова пословна дешавања одигравају се у прелепим објектима, јединственог начина градње. Довољно је поменути светски препознатљиву халу 1, монументалну грађевину и споменик културе, изграђену од преднапрегнутог бетона, тада употребљеног први пут. Архитекта Милорад Пантовић и инжењери Бранко Жежељ и Милан Крстић осмислили су, испројектовали и надзирали стварање овог грађевинског ремек дела.

Београдском сајму важне су све манифестације које организује или које се одржавају у његовим халама, годишње их је четрдесетак, али чињеница је да је већ на први поглед препознатљив по неким традиционалним међународним сајмовима светског угледа. Сајам туризма на најбољи начин повезује бизнис са задовољствима која доносе путовања, а Сајам аутомобила је једна од најстаријих али и најгламурознијих пословно-продајних изложби. Нема ничега што је везано за грађевинарство а да није у понуди Сајма грађевинарства. Најелитнија развојно-технолошка манифестација Београдског сајма свакако је Сајам технике и његова шест деценија дуга традиција. Уз ЕцоФаир, са којим дели простор и термин, Сајам енергетике путоказ је за кључне токове привредних дешавања, а највише се бави обновљивим изворима енергије, енергетском ефикасношћу, зеленом економијом, индустријом рециклаже и управљањем отпадом. Сајам књига већ шест деценија представља празник за љубитеље писане речи и оне који негују традицију и културу. Недавно редизајнирани Сајам намештаја представља иновације у овој прогресивној индустрији, а привлачи велики број и излагача и посетилаца из читавог региона.

Да би остао институција „светског гласа“, Београдски сајам се непрестано модернизује. Поседује завидне конгресне капацитета и најсавременију опрему, а одувек је био право место за велике светске изложбе, концерте, спортска такмичења. Врхунски начин организовања приредби и ниво услуга који обезбеђује, отворили су му врата најпрестижнијих светских организација и угледних асоцијација.

Као неуморни покровитељ најбољих светских производа, роба, услуга и дешавања, али и најуспешнијих појединаца и тимова, Београдски сајма пружа праву шансу да се светске тековине приближе сваком посетиоцу.

Брошура и видео презентација

Кратки осврт на успешну сајамску прошлост, али и тренутне активности, направљен поводом осмодеценијског јубилеја, можете пронаћи у штампаној брошури о Београдском сајму, али и погледати у видео презентацији…