dr Petar Dragić, jedan od najpoznatijih svetskih hirurga u oblasti venske problematike i venske estetike

Човек који ће ове године својим присуством и ауторитетом обогатити Сајам медицине и стоматологије, а сајам ће имати част и привилегију да га ово велико име светске медицине и отвори, заслужује неупоредиво више од пуког представљања.

Др Петар Драгић један је од најпознатијих хирурга данашњице, уско специјализован из области венске проблематике и венске естетике, пионир ласерских операција вена и један од првих хирурга у Европи који је увео ласер у оперативно лечење проширених вена. Његово искуство, мерљиво по највишим светским критеријумима и стандардима, чине га једним од најцењенијих стручњака света у овој области хирургије и медицине уопште.

Захваљујући његовом залагању и постигнутом успеху, ласерске операције вена постале су метода избора у лечењу проширених вена. Током последњих година све већи број стручњака из земље и иностранства проналази инспирацију у његовом раду и успеху, а примена савремене венске терапије ласером постаје златни стандард медицине 21. века.

Др Драгић је основао четири клинике – у Београду, Новом Саду, Подгорици и Бања Луци – које су специјализоване искључиво за ласерске операције вена и венску естетику (капилари) и заузимају лидерску позицију у савременој венској терапији.

Током протеклих десетак година др Драгић је едуковао више од 100 лекара из земље и иностранства. Године 2009. Клинике „Др Драгић“ проглашене су од стране највеће америчке компаније „Covidien“ и немачке компаније „Biolitec“ за главни едукативни центар – „Center of Excelence“ – југоисточне Европе. У исто време, др Драгић је именован за главног едукатора, такозваног „проктора“.

Др Драгић формира идеалан концепт модерне клинике за ласерске операције и венску естетику, која у свету медицине има растући број следбеника и постиже све већи успех. Због тога је чест гост и предавач на великим светским конгресима у Немачкој, Америци, Јапану, Бразилу, где је и добитник награда за свој рад. Одржао је велики број предавања о увођењу и значају ласерске операције и у Србији и у земљама региона – Хрватској, Словенији, Босни, Црној Гори, Мађарској…