У четвртак, 5. децембра, отворена је „најхладнија“ врела манифестација Београдског сајма – Експозим, међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације. Више од 50 излагача, увозника, произвођача, дистрибутера и сервисера зимске спортске и рекреативне опреме, промотера зимских туристичких центара и скијалишта, одмаралишта и бројних туристичких дестинација, на услузи је свима онима који воле зимске спортске, рекреативне и забавне активности и уопште зиму и зимски угођај. Нуде и сајамске попусте од 10 до 50 одсто. Посебна је привилегија прилика да се прода, размени, репарира или сервисира половна зимска спортска опрема. Еxпозим траје до недеље, 8. децембра 2019. године, у хали 4 Београдског сајма. Улазница за овај сајам кошта 350 динара, а паркинг се плаћа 150 динара по сату.

Истог дана почео је на Београдском сајму и већ легендарни Фестивал науке, највећа манифестација у области промоције науке и образовања у овом делу Европе. У халама 3, 3а и 5, такође до 8. децембра 2019. године, десетинама хиљада претежно младих посетилаца представиће се више од 60 научних и образовних институција из Србије и иностранства. Цена улазнице за један фестивалски дан је 500 динара, а деца до 5 година старости, уз пратњу родитеља или старатеља, не плаћају улаз. Организатор Фестивала науке је Центар за промоцију науке и уметности Феномен доо.

Већ у петак, 6. децембра, овим манифестацијама придружује се такође већ чувени, и највећи у региону, фестивала игара и поп-културе Games.CON. Конципиран је тако да на једном месту окупи љубитеље свих игара – од виртуелне реалности, преко ПЦ гејминга и конзола до традиционалних игара. И Games.CON траје до недеље 8. децембра.

Овакав сајамски програм и педесетак хиљада људи на Београдском сајму, гарантују занимљив, поучан и атрактиван викенд и улазак у хладније дане.