Од 1. до 4. новембра 2023. године у Сједињеним Америчким Државама, Лас Вегас, одржао се 90. јубиларни Светски конгрес Међународне уније сајмова (UFI) као највећи скуп сајамске индустрије нас свету. Ове године домаћин скупа је један од највећих америчких организатора сајмова, изложби и различитих догађаја, Las Vegas Convention and Visitors Authority.

Београдски сајам је члан Међународне уније сајмова (UFI) од 1957. године и шест сајмова које организујемо имају право да носе ознаку UFI као потврду високог квалитета у погледу организације. Београдски сајам је ове године добитник специјалне награде за најбољи плакат који промовише изложбену индустрију у целини. Прво место освојио је плакат за кампању Међународног сајма туризма 2019. године, који је осмислила и израдила маркетиншка агенција Kreativa Unlimited doo из Новог Београда. Београдски сајам је овом приликом, током учествовања у раду групе Европских сајмова и организатора, упознао присутне чланове, са избором наше државе и града Београда за наредног домаћина Специјализоване изложбе Експо 2027 Београд.

Овај конгрес пружио је јединствену прилику за стицање увида у постојеће стање сајамске индустрије, умрежавање са колегама и откривање најновијих трендова и иновација у индустрији. То је била и прилика да се присуствује интерактивним сесијама и предавањима о најбољим праксама, новим иновативним технологијама и новим пословним стратегијама, као и за и повезивање са колегама из целог света.